Κυριακή 10 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρωταθλητής ο... συνήθης ύποπτος

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής και αυτή τη χρονιά

Ολοκληρώθηκε ύστερα από 30 αγωνιστικές ημέρες το νεοσύστατο πρωτάθλημα της Εθνικής Κατηγορίας, με τους 12 από τους 16 να γνωρίζουν ήδη πού θα αγωνιστούν τη νέα χρονιά και να καταστρώνουν τα σχέδιά τους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αντίθετα, Παναχαϊκή, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννενα και Πανηλειακός έχουν δώσει ραντεβού μέσα στον Ιούνη για να διεκδικήσουν την παραμονή τους στην Κατηγορία.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο... συνήθης ύποπτος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος καθώς τερμάτισε για πέμπτη συνεχόμενη φορά πρώτος στον πίνακα και μάλιστα με άνεση από το δεύτερο Παναθηναϊκό. Επίσης, για τον ΠΑΟΚ ήταν μια ξεχωριστή χρονιά καθώς εν μέσω πολλών οικονομικών προβλημάτων έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος ενώ τερμάτισε για άλλη μια φορά στην 4η θέση. Στην ουρά, ο ΟΦΗ, η ιστορική ομάδα του Ηρακλείου αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο του υποβιβασμού, την πρώτη χρονιά μετά το διαζύγιο του Γκέραρντ με τους Κρητικούς.

Η χρονιά που τελείωσε είναι ξεχωριστή ακόμα και στα στατιστικά καθώς από τις 18 ομάδες που αγωνίζονταν στην τέως Α' Εθνική, οι 16 που αγωνίστηκαν την περίοδο 2000-2001 έφτιαξαν τη δική τους ιστορία. Ετσι έχουμε και λέμε:

Οι 30 αγωνιστικές έδειξαν την προτίμηση του κόσμου να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο εκτός από το ποδόσφαιρο. Αν και οι αγώνες ήταν λιγότεροι από την περσινή περίοδο (240 από 306) ο μέσος όρος των εισιτηρίων δείχνει ότι ανά αγώνα τα... χαρτάκια ήταν κατά 400 λιγότερα. Πάντως οι φίλοι του πρωταθλητή Ολυμπιακού ήταν αυτοί που ενίσχυσαν παραπάνω την ομάδα τους καθώς στο σχετικό πίνακα οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πρώτοι με 179.837 εισιτήρια, ενώ δεύτερος ο Παναθηναϊκός με 92.029. Τα περισσότερα κόπηκαν την 21η αγωνιστική (53.322) όπου διεξήχθη και το ντέρμπι των «αιωνίων».

Πρώτος σκόρερ της περιόδου ανακηρύχτηκε ο Αλέκος Αλεξανδρής του Ολυμπιακού με 20 τέρματα, ενώ τον ακολούθησε ο Μιχάλης Κωνσταντίνου του Ηρακλή με 18. Τα περισσότερα τέρματα δέχτηκε ο Αριάν Μπεκιάι του ΟΦΗ (42) με δεύτερο τον Κυριάκο Τοχούρογλου του ΠΑΟΚ, ενώ στην αντίπερα όχθη ήταν ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος του Ολυμπιακού με 10.

Στην ιστορία αξίζει να έχει θέση και ο αγώνας του ΠΑΣ Γιάννενα με τον Πανιώνιο που διεξήχθη τρεις φορές. Οι δύο διακοπές οφείλονταν σε πτώση του ρεύματος και σε ομίχλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ