Σάββατο 8 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Η... διαδρομή των χορηγών

Ενταγμένος πλήρως στους κόλπους της εμπορευματοποίησης, με τους χορηγούς να εκμεταλλεύονται τις πολυπληθείς συμμετοχές και το μεγάλο ενδιαφέρον, με σκοπό, φυσικά, τα δικά τους οφέλη (υλικά και ηθικά κέρδη), διεξάγεται αύριο ο διεθνής Μαραθώνιος της Αθήνας στην κλασική διαδρομή, με διοργανωτή τον ΣΕΓΑΣ και την Περιφέρεια Αττικής. Η διεξαγωγή του αγώνα στην κλασική διαδρομή (Μαραθώνας - Καλλιμάρμαρο Στάδιο) προκαλεί μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον, τόσο από πλευράς συμμετοχών όσο και από πλευράς κάλυψης. Αυτά τα στοιχεία ήταν και η κύρια αιτία της πλήρης παράδοσής του στα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία εκμεταλλεύονται καθετί που συσχετίζεται με το συγκεκριμένο αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και για τις συμμετοχές υπάρχει το αντίστοιχο κόστος με διάφορα οικονομικά πακέτα. Αυτά ισχύουν και για τους παράλληλους αγώνες που διεξάγονται με τον Μαραθώνιο, όπως τα 5 χλμ και 10 χλμ δυναμικό βάδισμα.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι ο συγκεκριμένος αγώνας είναι παραδοσιακά αφιερωμένος στη μνήμη του, δολοφονηθέντος βουλευτή της ΕΔΑ, αγωνιστή της Ειρήνης και γιατρού, Γρ. Λαμπράκη, ωστόσο με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί αυτό πλέον περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Η εκκίνηση του Μαραθώνιου είναι προγραμματισμένη για τις 09.00 το πρωί απ' τον Μαραθώνα, ενώ η αντίστοιχη για τα 10 χλμ θα γίνει στις 08:50 και των 5 χλμ θα δοθεί νωρίτερα, στις 07:50, με τις δυο τελευταίες να δίνονται απ' τη Λεωφόρο Αμαλίας (στο ύψος της αλέας του Ζαππείου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ