Σάββατο 8 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
«Το μπάσκετ μέσα και έξω από το γήπεδο»

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για τη γνωριμία με το άθλημα και τη συμβολή του στην προσωπικότητα και την υγεία της νεολαίας

Με ποικίλες εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν προπονήσεις από τον καλεσμένο, τεχνικό διευθυντή της Εθνικής και ομοσπονδιακό τεχνικό, Κώστα Μίσσα, αλλά και ενδιαφέρουσες συζητήσεις γύρω από το άθλημα του μπάσκετ, αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα και να ολοκληρωθεί αύριο η σπουδαία πρωτοβουλία του Δήμου Ικαρίας με θέμα «Γνωριμία με το άθλημα του μπάσκετ - η συμβολή του στη θωράκιση της προσωπικότητας και της υγείας της νεολαίας». Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενώ το «παρών» στην αυριανή συζήτηση θα δώσει και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι οι νέοι του νησιού να γνωρίσουν καλύτερα το λαοφιλές αυτό άθλημα, όχι μόνο μέσα αλλά και έξω απ' τις γραμμές του γηπέδου.

Στη σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Ικαρίας επισημαίνει τα εξής:

«Πιστεύοντας ότι ο αθλητισμός είναι δικαίωμα της νεολαίας και όχι πολυτέλεια, προσπαθεί, με αφετηρία αυτό το τριήμερο δραστηριοτήτων που διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, να αναδείξει:

  • Τα εμπόδια που υπάρχουν σήμερα όσον αφορά στην ενασχόληση με ένα άθλημα.
  • Τις πρόσθετες δυσκολίες που υπάρχουν ιδιαίτερα στην περιφέρεια.
  • Τα αποτελέσματα των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης(και όσων την στηρίζουν), που οδηγούν τους δήμους να παρέχουν εγκαταστάσεις και αθλητικές δραστηριότητες ανταποδοτικά, επιβαρύνοντας την τσέπη της λαϊκής οικογένειας προκειμένου να υπάρχει δραστηριότητα και να συντηρούνται οι υποδομές.

Ολα αυτά την ίδια στιγμή που:

  • Οι περικοπές στη χρηματοδότηση των Ομοσπονδιών αναγκάζουν τα αθλητικά σωματεία να επιβαρύνουν οικονομικά τους γονείς προκειμένου να λειτουργήσουν.
  • Οι ώρες της Φυσικής Αγωγής μειώνονται στα σχολεία.
  • Χρόνο με το χρόνο αυξάνεται το ποσοστό των παχύσαρκων και υπέρβαρων παιδιών στη χώρα μας με ολέθριες συνέπειες για την υγεία.

O Δήμος Ικαρίας διεκδικεί:

-- Αμεση χρηματοδότηση για την οργάνωση προγραμμάτων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού για όλες τις ηλικίες, χωρίς ανταποδοτικά τέλη.

-- Αμεση χρηματοδότηση για την εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων προκειμένου οι υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις (στάδια, γήπεδα, γυμναστήρια, σχολικοί χώροι και αίθουσες) να είναι κατάλληλες για χρήση και αγώνες.

Διεκδικούμε από το κράτος:

  • Χρηματοδότηση και επιστημονικό δυναμικό ώστε κάθε νέος και νέα να χαίρεται το δικαίωμα στον αθλητισμό.
  • Κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου στις Ράχες με βάση τις μελέτες του δήμου που έχουν ολοκληρωθεί.
  • Ολοκλήρωση των έργων που αφορούν τις υποδομές στα ανοιχτά γήπεδα (χλοοτάπητες, ανέγερση αποδυτηρίων στο γήπεδο Ραχών)».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συλλυπητήρια για το θάνατο του Δ. Μπασούρη (2017-06-02 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις ανάδειξης του μαζικού Αθλητισμού (2017-04-09 00:00:00.0)
Δίπλα στο λαό στον αγώνα για την ανακούφισή του (2016-02-07 00:00:00.0)
«Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια για λίγους, είναι δικαίωμα για όλους» (2015-12-02 00:00:00.0)
«Σε βάλτο» το χάντμπολ (2008-09-04 00:00:00.0)
Σε μαρασμό και το άθλημα του βόλεϊ στο νομό (2005-07-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ