Σάββατο 8 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ κακουργηματικού χαρακτήρα δικάζονται οι 65 μετανάστες της Αμυγδαλέζας, γιατί ξεσηκώθηκαν τον Αύγουστο του 2013 για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Η εκ νέου παράταση της κράτησης, μέχρι και 18 μήνες, η παραμονή εν μέσω καύσωνα σε κοντέινερ χωρίς ρεύμα και κλιματιστικά, οι βιαιοπραγίες αστυνομικών οργάνων είχαν προκαλέσει την αντίδρασή τους. Χτες ήταν να συνεχιστεί η δίκη τους με τους υπόλοιπους μάρτυρες κατηγορίας, τους αστυνομικούς που τους χτύπησαν. Ομως από το πρωί οι μετανάστες, που κρατούνται «επ' αόριστον», περίμεναν στα δικαστήρια μέχρι το μεσημέρι το μεταφραστή για να μπορέσει να γίνει η δίκη...

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ κατ' αγνώστων δραστών για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού (17 Φλεβάρη 2010) στο πολιτικό γραφείο του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, άσκησε η Εισαγγελία. Η δίωξη είναι με τον Νόμο 187Α, την αποκαλούμενη «αντιτρομοκρατική νομοθεσία» και περιλαμβάνει κατηγορίες για «τρομοκρατικές πράξεις, κατασκευή, κατοχή και μεταφορά από κοινού, εκρηκτικού μηχανισμού, απόπειρα έκρηξης με χρήση εκρηκτικού μηχανισμού κ.ά.». Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ: Κλειστή θα είναι η Εθνική Οδός Αθήνας - Θεσσαλονίκης, τα Τέμπη, από τις 10 έως τις 12 Νοέμβρη και από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, προκειμένου να εκτελεστούν οι εργασίες επιθεώρησης και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών, καθώς και οι παρακαμπτήριες διαδρομές, θα ανακοινωθούν από την Αστυνομία.

ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ: Κύκλωμα διακίνησης εισαγωγής ναρκωτικών και διακίνησης στη χώρα μας εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. Συνελήφθησαν τρία άτομα που κατηγορούνται ότι έφερναν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από την Τουρκία και τις διακινούσαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Οι αρχές κατάσχεσαν 13 κιλά και 830 γραμμάρια ηρωίνης. Ειδικότερα, πιάστηκαν σε Αθήνα και Βόλο δυο Ελληνες, ηλικίας 45 και 48 χρόνων, και ένα υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 50 χρόνων, ενώ αναζητούνται άλλα δύο μέλη του κυκλώματος, υπήκοοι Αλβανίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ