Τρίτη 11 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Δεκάδες νεκροί μαθητές από επίθεση αυτοκτονίας

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.--

Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί στη Νιγηρία και σε όλον τον κόσμο η χτεσινή επίθεση αυτοκτονίας μέλους της ισλαμικής εγκληματικής οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ» σε γυμνάσιο και λύκειο της βορειοανατολικής πόλης Πότισκουμ (πολιτεία Γιόμπε) με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 48 μαθητών και τον τραυματισμό άλλων 79.

Ο δράστης, που είχε ντυθεί σαν μαθητής, πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί την ώρα της πρωινής συγκέντρωσης, λίγο πριν από την έναρξη των μαθημάτων στις 7.30 π.μ.

Νοσοκομειακές πηγές εξέφρασαν φόβο για πιθανή αύξηση του αριθμού των νεκρών, σημειώνοντας επιπροσθέτως πως κάποιοι εκ των τραυματιών νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και πως κάποιοι άλλοι θα υποστούν, αναπόφευκτα, ακρωτηριασμούς.

Γονείς των μαθητών κατήγγειλαν τις πολιτειακές αρχές και τη διεύθυνση του σχολείου για ολιγωρία όσον αφορά στη λήψη στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας καθώς παρά την ανεύρεση και εξουδετέρωση βόμβας στο αφύλακτο σχολείο, πριν από μερικές βδομάδες από πυροτεχνουργούς του στρατού, δεν πάρθηκαν καν μέτρα ούτε για την περίφραξη του σχολικού συγκροτήματος...

Η πολύνεκρη επίθεση σημειώνεται έπειτα από τις επανειλημμένες δηλώσεις περί φύλαξης των σχολείων της βορειοανατολικής Νιγηρίας από τον Πρόεδρο της χώρας, Γκουντλάκ Τζόναθαν, που διεκδικεί τον ερχόμενο Φλεβάρη την επανεκλογή του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ