Τρίτη 11 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Διαδήλωση εργαζομένων στο Δημόσιο

ΡΩΜΗ.--

Κινητοποίηση ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στο ιταλικό δημόσιο, το περασμένο Σάββατο. Στη συγκέντρωση πήραν μέρος διαδηλωτές που έφτασαν από διάφορες περιοχές της χώρας, με αιχμή την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης Ρέντσι να «παγώσει» τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων για πέμπτη συνεχή χρονιά.

Στις κινητοποιήσεις καλούσαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις CGIL, CSIL, UIL που υπηρετούν πιστά τη γραμμή του «κοινωνικού διαλόγου». Είναι χαρακτηριστική δήλωση του ηγετικού στελέχους της UIL Καρμέλο Μπαρμπαγκάγιο ότι «ο Ρέντσι πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αν αληθινά θέλει να αλλάξει τη χώρα, πρέπει να διαπραγματευτεί με τους εργαζόμενους και όχι να τους αγνοεί». Βέβαια, το πρόβλημα δεν είναι ότι η κυβέρνηση ...αγνοεί τους εργάτες, αλλά ότι συνειδητά και καλοσχεδιασμένα χτυπά τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, υπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Σ' αυτό το πλαίσιο, προωθεί και μια σειρά μεταρρυθμίσεις που «λύνουν τα χέρια» της μεγαλοεργοδοσίας, ώστε να διεκδικήσει νέα αύξηση της κερδοφορίας της.

  • Σε ανακοίνωσή της, η ιταλική προεδρία ανέφερε ότι «δεν διαψεύδει αλλά ούτε και επιβεβαιώνει αναφορές του Τύπου σχετικά με το ενδεχόμενο παραίτησης του προέδρου». Τα «σενάρια» ήδη τροφοδοτούν συζητήσεις για πρόωρες εκλογές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ