Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνεχίζονται οι μαθητικές αγωνιστικές δράσεις

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Καρδίτσα.
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Καρδίτσα.
Μαθητές από 15μελή, 5μελή και Συντονιστικά Σχολείων της Αθήνας καλούν σε συνάντηση εκλεγμένων σε 15μελή και 5μελή το Σάββατο, 17:30, στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι (στάση Μετρό «Περιστέρι»), ενώ αντίστοιχη συνάντηση θα γίνει στον Πειραιά την ίδια μέρα στις 18:00 στην οδό Μπουμπουλίνας 21 στο κέντρο του Πειραιά, προκειμένου να εκτιμήσουν τις μέχρι τώρα μαθητικές κινητοποιήσεις και να χαράξουν τη συνέχεια της δράσης τους.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι μαθητικές κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις. Στην Καρδίτσα, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί κι άλλοι εργαζόμενοι πήραν μέρος χτες στο συλλαλητήριο συμπαράστασης στους μαθητικούς αγώνες κατά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Χαιρέτισαν εκπρόσωποι των μαθητών και των γονέων κι ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης και επίδοση ψηφίσματος στον αντιπεριφερειάρχη, το δήμαρχο και το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού. Μαζική ήταν η παρουσία δυνάμεων του ΠΑΜΕ, η Γραμματεία Καρδίτσας του οποίου, σε ανακοίνωσή της, τονίζει την ανάγκη του οργανωμένου και σωστά προσανατολισμένου αγώνα, επισημαίνοντας: «Αγώνες χωρίς αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, χωρίς την ενεργητική συμμετοχή των ίδιων των ενδιαφερόμενων, χωρίς σαφή στόχευση, δεν μπορεί να έχουν αποτελέσματα. Πολύ γρήγορα δημιουργούν απογοητεύσεις και οδηγούνται στον εκφυλισμό».

Επίσης, πορεία στους δρόμους της Πτολεμαΐδας πραγματοποίησαν χτες οι μαθητές από το 1ο και 2ο Λύκειο της πόλης, μετά από απόφαση της γενικής τους συνέλευσης. Διαδήλωσαν ενάντια στο «νέο Λύκειο» και τα εξαντλητικά ωράρια, απαιτώντας να καταργηθεί η «τράπεζα θεμάτων» και οι εξετάσεις να έχουν αποκλειστικά ενδοσχολικό χαρακτήρα με ευθύνη των καθηγητών.

Η Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς και όλο τον κόσμο να σταθούν δίπλα στους οργανωμένους αγώνες των μαθητών, κόντρα στην ποινικοποίηση και την τρομοκρατία, και παράλληλα καλεί σε μαζική συμμετοχή μαζί με τους μαθητές στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που γίνεται σήμερα Πέμπτη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Τη συμπαράστασή τους στους αγώνες των μαθητών εκφράζουν με ανακοινώσεις τους το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου» και το Σωματείο Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ