Σάββατο 15 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στην Αυστραλία

Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ Μελβούρνης καταδικάζει για ακόμα μια φορά την επίσκεψη στην Αυστραλία των ευρωβουλευτών της ναζιστικής ΧΑ που εξαγγέλλεται για την ερχόμενη εβδομάδα. Χαρακτηρίζει την παρουσία των φασιστών στην Αυστραλία πρόκληση για τους Ελληνες μετανάστες.

Οπως σημειώνει, οι υπερασπιστές του Χίτλερ, των Ες - Ες, των συνεργατών των ναζί στην Ελλάδα, οι υμνητές της χούντας είναι ανεπιθύμητοι στην Αυστραλία.

«Σήμερα», τονίζει σε ανακοίνωσή της, «υπάρχουν πολύ περισσότερες αποδείξεις ότι η ΧΑ είναι ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Η εγκληματική της δράση απορρέει απ' τη ναζιστική της φύση και ιδεολογία. Η παρουσία τους συνιστά προσβολή για κάθε μετανάστη στην Αυστραλία, για κάθε εργαζόμενο. Ενθαρρύνει φασιστικές - ρατσιστικές ομάδες στην Αυστραλία να συγκροτηθούν και να αναλάβουν χτυπήματα και δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε Ελληνες ή άλλους μετανάστες, όπως ακριβώς πράττουν και στην Ελλάδα με απόπειρες και δολοφονίες αγωνιστών, μαχαιρώματα μεταναστών, ρατσιστικό δηλητήριο του μίσους, αντικομμουνισμό και αντιπαλότητα για το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Δεν πρέπει να υπάρξει καμιά αναμονή ή εφησυχασμός ότι "η Αυστραλιανή κυβέρνηση παίρνει μέτρα" στο όνομά μας. Το φασισμό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το σύστημα που τον θρέφει αλλά ο ίδιος ο λαός απομονώνοντάς τον. Μπορεί και πρέπει να δώσει τη μάχη για να απομονωθούν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά».

Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ καλεί τις κοινότητες, τους συλλόγους, τις ομοσπονδίες, τα συνδικάτα και τους άλλους μαζικούς φορείς, με αποφάσεις τους να βάλουν εμπόδια στο μπόλιασμα των συνειδήσεων των εργαζόμενων, των μεταναστών με τη σάπια ιδεολογία τους. Να πάρουν αποφάσεις καταδίκης της χρυσαυγίτικης επίσκεψης και να απομονώσουν τους ντόπιους εκπροσώπους τους.

Ανακοίνωση καταδίκης της επίσκεψης των ευρωβουλευτών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία εξέδωσε και ο Ελληνικός Εργατικός Σύνδεσμος «Ατλας» στο Σίδνεϊ και η Ελληνική Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ