Σάββατο 15 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δυναμώνει το απεργιακό κάλεσμα

Ενισχύεται καθημερινά το απεργιακό κάλεσμα, μπροστά στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία, στις 27 Νοέμβρη. Εργατικά κέντρα και σωματεία οργανώνουν τη συμμετοχή των εργαζομένων και των ανέργων κάθε κλάδου και σχεδιάζουν κινητοποιήσεις στο δρόμο προς την απεργία. Οι συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν οριστεί στις 11 π.μ. στην Ομόνοια και στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, αντίστοιχα.

Να μετατρέψουν την πανελλαδική απεργία σε εργατικό - λαϊκό ξεσηκωμό καλεί τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα το Εργατικό Κέντρο Σάμου. Οι απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο στη Σάμο και στις 11 π.μ. στον Εύδηλο στην Ικαρία.

Κάλεσμα συμμετοχής στους εργαζόμενους του κλάδου απευθύνει και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ).

Σύσκεψη με τη συμμετοχή σωματείων και φορέων έκανε την περασμένη Τετάρτη το Εργατικό Κέντρο Αρτας, για την προετοιμασία της απεργίας. Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι πολλών σωματείων, μεταξύ των οποίων των οικοδόμων, των εμποροϋπαλλήλων, του νοσοκομείου, του εργοστασίου «ΒΙΚΗ», των λογιστών, των συνταξιούχων, των φαρμακοϋπαλλήλων και των σούπερ μάρκετ «Καρφούρ».

Η Γραμματεία Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε πλατιά σύσκεψη με θέμα την αποτίμηση της δουλειάς που έγινε για το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη και την οργάνωση της απεργίας στις 27 Νοέμβρη. Αποφασίστηκε η απεργιακή συγκέντρωση να γίνει στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Στη Ζάκυνθο, ανακοίνωση - κάλεσμα στην απεργία εξέδωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νησιού.

Στην Αχαΐα

Με κινητοποιήσεις βαδίζει προς την απεργία η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ. Την Πέμπτη 20/11, στις 8.30 π.μ., οργανώνει συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για την προστασία των ανέργων. Επίσης, διαδηλώσεις - πικετοφορίες θα γίνουν στις λαϊκές γειτονιές της Πάτρας: Τη Δευτέρα 24/11, στις 6.30 μ.μ., με αφετηρία το Γήπεδο της Παναχαϊκής. Την Τρίτη 25/11, στις 6.30 μ.μ., στα Ζαρουχλέικα, με αφετηρία τη διασταύρωση Ευβοίας και Ανθείας.

Στο δρόμο και οι συνταξιούχοι

Κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει, απευθύνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΤΑΕ - ΟΑΕΕ - ΟΤΑ. Το πρόγραμμα των αγωνιστικών πρωτοβουλιών περιλαμβάνει: Στις 20 Νοέμβρη, συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 10 π.μ. και πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Στις 27 Νοέμβρη, συμμετοχή στην πανεργατική απεργία. Στις 10 Δεκέμβρη, συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομίας, στις 6 μ.μ. και καθιστική διαμαρτυρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ