Τρίτη 18 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙ
Ανοδος των αγωνιστικών - αντιμονοπωλιακών δυνάμεων

Μεγάλη άνοδο, σε ποσοστά και ψήφους, σημείωσαν οι δυνάμεις της Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας ΤΑΞΙ (ΕΠΣ, συμμετέχει στην ΠΑΣΕΒΕ) στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) που έγιναν την περασμένη Κυριακή.

Για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ψήφισαν 532, έγκυρα 525 (από 564 ψηφίσαντες και 560 έγκυρα το 2011).

Η ΕΠΣ στηρίχτηκε από 59 αντιπροσώπους, ποσοστό 11,25 % και εξέλεξε 3 μέλη στο ΔΣ (από 43 ψήφους, 7,67 % και μία έδρα το 2011). Η ΔΑΚΜΜΕ (ΝΔ) πήρε 220 ψήφους και εννέα έδρες (από 236 ψήφους και εννέα έδρες). Τρεις παρατάξεις κατέβηκαν, στηριζόμενες από δυνάμεις προέλευσης ΠΑΣΟΚ. Η πρώτη, η «Ενιαία Κίνηση», πήρε 34 ψήφους και μία έδρα (από 44 ψήφους και δύο έδρες). Η δεύτερη, η «Νέα Πνοή», σημείωσε τεράστια μείωση, παίρνοντας 46 ψήφους και δύο έδρες (από 130 ψήφους και πέντε έδρες). Σημαντική ήταν και η μείωση της «Ανεξάρτητης Περιφερειακής Συνδικαλιστικής Παράταξης», της τρίτης παράταξης, προέλευσης ΠΑΣΚΕ, που πήρε 35 ψήφους και δύο έδρες από 74 ψήφους και τρεις έδρες. Η «Ριζοσπαστική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ) πήρε 26 ψήφους και μία έδρα (από 34 ψήφους και μία έδρα). Η «Ωρα Ευθύνης» (εμφανίζεται σαν ανεξάρτητη, κατέβηκε για πρώτη φορά) πήρε 39 ψήφους και δύο έδρες. Επίσης, 31 ψήφους και μία έδρα πήρε η παράταξη «ΛΑΣΙΤΑ» (και αυτή κατέβηκε για πρώτη φορά) που στηρίζεται από τη «Χρυσή Αυγή». Η «Ελλάδα ΤΑΞΙ όλοι μαζί» (ΣΥΡΙΖΑ, κατέβηκε για πρώτη φορά) πήρε 18 ψήφους και καμία έδρα. Η «Δύναμη Δημιουργίας» (εμφανίζεται σαν ανεξάρτητη, κατέβηκε για πρώτη φορά) πήρε 17 ψήφους και καμία έδρα.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΠΣ σημειώνει για την αύξηση των δυνάμεών της πως «είναι η επιβράβευση της σταθερής αγωνιστικής δράσης που αναπτύχθηκε από τις επιτροπές αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ στον κλάδο, ενάντια στη λεγόμενη απελευθέρωση και για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων των αυτοαπασχολούμενων στα ΤΑΞΙ. Η ενίσχυση των αγωνιστικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε παρά την τεράστια προσπάθεια των δυνάμεων του συμβιβασμού και της συντεχνιακής διαχείρισης να αποπροσανατολίσουν και να κοιμίσουν τον κλάδο μετά τους μεγάλους αγώνες του 2011. Η ενίσχυση της ΕΠΣ δίνει το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι μπορεί να προχωράει με σταθερά βήματα η συσπείρωση, σε αγωνιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση (...)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ