Τρίτη 18 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «FORTHNET»
Απάντηση στις απολύσεις και τις άθλιες συνθήκες εργασίας

Με τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 27 Νοέμβρη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της «Forthnet» να απαντήσουν στις απολύσεις, στις άθλιες συνθήκες εργασίας, στην εντατικοποίηση και την πίεση που αντιμετωπίζουν. Στη χτεσινή τους Γενική Συνέλευση αποφάσισαν επίσης να προχωρήσουν σε απεργία στις 11/12, αν τα αιτήματά τους δεν ικανοποιηθούν. Διεκδικούν: Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς - Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Πρόσληψη όλων των ενοικιαζόμενων από τη «Forthnet». Μισθούς και δικαιώματα με βάση τις ανάγκες, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.

«Καμιά έκπτωση στα ζητήματα υγείας, καμιά υποχώρηση και ανοχή στις συνθήκες πίεσης, εντατικοποίησης, στην περικοπή των διαλειμμάτων», τόνισε εισηγητικά ο πρόεδρος του σωματείου και μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ, Κώστας Θεοδωρόπουλος. Ενημέρωσε πως, ήδη, έχει γίνει καταγγελία στο ΚΕΠΕΚ για τις συνθήκες εργασίας. Χτες και προχτές έγινε επίσης παρέμβαση στην εργοδοσία για να γίνεται κανονικά και όχι πετσοκομμένο το διάλειμμα των επινοικιαζόμενων.

«Η απόλυση δε σημαίνει ότι σκύβουμε το κεφάλι και φεύγουμε», είπε ένας από τους απολυμένους επινοικιαζόμενους που συμμετείχε στη συνέλευση. Τόνισε ακόμα πως η συσπείρωση των επινοικιαζόμενων στο σωματείο, που εκφράστηκε και με τη συμμετοχή τους στην προηγούμενη απεργία του σωματείου στις 24 Οκτώβρη, είναι σημαντική πείρα για όλο τον κλάδο. Το ίδιο σημείωσαν αρκετοί εργαζόμενοι που πήραν το λόγο, ενισχύοντας τη σημασία που έχει να συνεχίσουν να παλεύουν σαν «μια γροθιά».

Το κάλεσμα του σωματείου

Μπροστά στην απεργία, το σωματείο απευθύνει στους εργαζόμενους, αλλά και στους συνδρομητές της εταιρείας το παρακάτω κάλεσμα:

«Είμαστε οι εργαζόμενοι στην εταιρεία "Forthnet", είμαστε εμείς που μιλάς στην τεχνική εξυπηρέτηση, είμαστε εμείς που ασχολούμαστε με τις αιτήσεις σου, τις βλάβες σου, το σήμα.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους σας γιατί η κατάσταση στην εταιρεία δε πάει άλλο. Ζητάμε την αλληλεγγύη και την έμπρακτη συμπαράστασή σας.

Η "Forthnet" πριν λίγες μέρες μας έστειλε ένα εταιρικό email όπου "πανηγύριζε" γιατί είναι στις 100 μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα.

Τι σημαίνει αυτό για τους καταναλωτές; Εχουν σταματήσει οι διακανονισμοί, μεγάλες αναμονές στο τηλεφωνικό, καθώς οι εργαζόμενοι δε φτάνουμε.

Τι σημαίνει αυτό για τις συνθήκες εργασίας για εμάς τους εργαζόμενους στη "Forthnet";

- Η εταιρεία από το 2012 μέχρι σήμερα απολύει εργαζόμενους που έπαιρναν τον παλιό βασικό μισθό (700 ευρώ) και προσλαμβάνει νέους με μισθούς πείνας (300 ευρώ).

- Η εταιρεία πλέον προσλαμβάνει μέσω "σύγχρονων δουλεμπορικών". Ολοι οι νέοι συνάδελφοι είναι ενοικιαζόμενοι, δουλεύουν σαν σύγχρονοι δούλοι. Συγκεκριμένα, στη "Forthnet" δουλεύουν εργαζόμενοι από την "Action Line", την "Telephone Net", την ICAP.

- Στα κτίρια της "Forthnet", μέρα παρά μέρα έχουμε κρούσματα λιποθυμιών εξαιτίας των συνθηκών εργασίας, της πίεσης και της εντατικοποίησης της δουλειάς, καθώς δε φτάνουμε για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες. Το ΕΚΑΒ μόνο τον τελευταίο μήνα έχει έρθει 2 φορές στο κτίριο που στεγάζεται η εξυπηρέτηση πελατών της "Forthnet".

Το τελευταίο κρούσμα είναι η απόλυση συναδέλφων μας, επειδή απέργησαν για όλα τα παραπάνω. Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι είναι ενοικιαζόμενοι από την εταιρεία "Action Line". O εκπρόσωπος της "Action Line" είπε στο συνάδελφό μας όταν τον απέλυε ότι "δεν λιποθύμησε κανένας από την Αction Line"», άρα δεν έπρεπε να ενδιαφερθεί. O εκπρόσωπος της "Forthnet", κος Ματσούκας, σε επικοινωνία με το σωματείο μας είπε ότι η "Forthnet" δε φέρει καμία ευθύνη, και ότι οι εργαζόμενοι απολύθηκαν από την "Action Line". Πριν μια εβδομάδα σε συνάντηση με το σωματείο μας είχε πει το ακριβώς αντίθετο, ουσιαστικά ότι το μαχαίρι και το πεπόνι το έχει η "Forthnet", και όχι η εταιρεία που ενοικιάζει τους εργαζόμενους.

Ξέρουμε ότι η κατάσταση που βιώνουμε εμείς δεν σας ακούγεται ξένη. Τα ίδια βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι και χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο, τη μεταξύ μας αλληλεγγύη.

Οι εργαζόμενοι στη "Forthnet" δε θα δεχτούμε να δουλεύουμε σε συνθήκες γαλέρας. Δε θα δεχτούμε να λιποθυμάμε σαν τα κοτόπουλα μέσα στο χώρο δουλειάς, δε θα δεχτούμε να δουλεύουμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι, ενοικιαζόμενοι από άλλες εταιρείες, δε θα δεχτούμε να δουλεύουμε με μισθούς πείνας. Δε θα δεχτούμε να απολύονται συνάδελφοι επειδή αντέδρασαν στα παραπάνω, επειδή είπαν: "δε μπορώ να βλέπω τον συνάδελφο μου να λιποθυμά!". Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για το αυτονόητο: ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ