Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΗ
Ξύπνησαν ... εφιάλτες για Μαρσέιγ

O ...εφιάλτης παλιών αμαρτημάτων (βλ. περίπτωση Μπερνάρ Ταπί) ξύπνησε ξανά χθες για τη Μαρσέιγ μετά τη σύλληψη του προέδρου του συλλόγου της Μασσαλίας, Βενσάν Λαμπρίν. Αιτία, σύμφωνα με τις αρχές, οι σοβαρές οικονομικές παρατυπίες που εμφανίστηκαν στη μεταγραφή του Αντρέ Πιερ Ζινιάκ, τον Αύγουστο του 2010. Ο συγκεκριμένος είχε μεταγραφεί από την Τουλούζ και τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης στην οποία εμπλέκεται και ο μάνατζερ του παίκτη έχουν τεθεί υπό έρευνα. Εκτός του Λαμπρίν για κατάθεση κλήθηκαν και οι προκάτοχοί του στην ίδια θέση, Ντασιέ και Πάπε Ντιούφ, ο νυν τεχνικός διευθυντής Πέρες και ο πρώην προπονητής και τεχνικός διευθυντής της Μαρσέιγ, Ανιγκό.

Πάντως, η περίπτωση των νυν πρωτοπόρων του Σαμπιονά δεν είναι η μοναδική που απασχολεί αυτές τις μέρες το γαλλικό ποδόσφαιρο, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται και έρευνα για στημένους αγώνες στη β` κατηγορία, με τις ομάδες Καέν και Νιμς να εμπλέκονται.

  • Ο σοβαρός τραυματισμός του Κροάτη παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης Λούκα Μόντριτζ στον αγώνα της χώρας του με την Ιταλία που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για 3-4 μήνες υποχρεώνει την Παγκόσμια Συνομοσπονδία (ΦΙΦΑ) να «ξηλωθεί», προκειμένου να αποζημιώσει τους Μαδριλένους σύμφωνα με τους όρους του λεγόμενου «προγράμματος προστασίας συλλόγων», που έχει συνάψει η ΦΙΦΑ με τις ομάδες. Το ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, αφού, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, θα ανέλθει στο 1,6 εκατ. ευρώ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ