Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Δικαίωμα η απαλλαγή από τα Θρησκευτικά

Στο θέμα που προέκυψε στο Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου Χανίων, όπου ο Διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων δεν αποδέχονται τις αιτήσεις για απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, αναφέρονται με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας βουλευτές του ΚΚΕ.

«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των γονιών να αιτούνται την απαλλαγή των παιδιών τους από το συγκεκριμένο μάθημα, επικαλούμενοι λόγους θρησκευτικής συνείδησης, χωρίς να γίνεται φακέλωμα των προσωπικών δεδομένων και πεποιθήσεών τους, κάτι που παραπέμπει σε άλλες εποχές», τονίζεται στην Ερώτηση του ΚΚΕ, ενώ γίνεται αναφορά και στις εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας (αρ. πρ. 133099/Γ2/19 - 9 - 2013 και 136241/Γ2/29 - 8 - 2014) που ορίζουν σαφώς ότι: «Τη δυνατότητα απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών για τους μαθητές που είναι αλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι ή επικαλούνται λόγους θρησκευτικής συνείδησης και γι' αυτό δεν επιθυμούν να το παρακολουθήσουν».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γ. Γκιόκας, Διαμ. Μανωλάκου και Σπ. Χαλβατζής, που υπογράφουν την Ερώτηση, ρωτούν τον υπουργό τι προτίθεται να κάνει ώστε οι μαθητές, σύμφωνα και με τις εγκυκλίους του υπουργείου, να απαλλαγούν από το μάθημα των Θρησκευτικών, όπως άλλωστε γίνεται σε όλα τα σχολεία του νομού και της υπόλοιπης Ελλάδας, χωρίς να προϋποτίθεται η αναφορά συγκεκριμένου θρησκεύματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ