Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Ενα σχολείο σε «προσφυγιά»

«Σχολείο σε καθεστώς ιδιότυπης "προσφυγιάς"» χαρακτηρίζει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης το Γενικό Λύκειο Κεραμειών, κάνοντας λόγο για «εμπαιγμό από κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση, σε βάρος της ασφάλειας των μαθητών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Η νέα συστηματική σεισμική ακολουθία έφερε ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα των ελέγχων στα σχολικά κτίρια. Ειδικά για το ΓΕΛ Κεραμειών, η δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί πέρσι για κατασκευή δεύτερης σκάλας, η οποία είναι υποχρεωτική από το νόμο, προκειμένου να διευκολυνθεί η γρήγορη εκκένωση σε κάθε περίπτωση κινδύνου. Σύμφωνα με το ΔΣ της ΕΛΜΕ, το γεγονός ότι αυτό δεν υλοποιήθηκε, μαζί με την απουσία και εδώ του ουσιαστικού ελέγχου, οδήγησε τους γονείς να απαιτήσουν την αναστολή λειτουργίας του τελευταίου ορόφου. «Σήμερα το σχολείο λειτουργεί σε απαράδεκτες συνθήκες, αφού τμήματα έχουν μετακινηθεί στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο, στο αμφιθέατρο, στο γυμναστήριο κοκ. και υπάρχουν προβλήματα στη στοιχειώδη διεξαγωγή των μαθημάτων».

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξουν άμεσα μέτρα για να μπορέσουν να κάνουν μάθημα οι μαθητές των Κεραμειών και ειδικότερα να τοποθετηθούν 10 προκάτ αίθουσες (για το ΓΕΛ, για το Γυμνάσιο και το Εσπερινό), ώστε να μπουν τα παιδιά σε τάξεις και να κάνουν μάθημα. Επίσης ζητά να προχωρήσει παντού ο ουσιαστικός έλεγχος των σχολείων και η θωράκισή τους και να υπάρχει πλήρης ενημέρωση για την πορεία των ελέγχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ