Κυριακή 23 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Κάρλσεν - Ανάντ 11ος Γύρος

Με τον 23χρονο κάτοχο του τίτλου, Μάγκνους Κάρλσεν, να προηγείται του πρώην παγκόσμιου και εκ νέου διεκδικητή Βισβανάθαν Ανάντ, συνεχίζεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Σότσι της Ρωσίας.

Μετά το 2-2 ακολούθησε η ισοπαλία του 5ου γύρου και στον 6ο γύρο το σκορ διαμορφώθηκε σε 3,5-2,5 υπέρ του Κάρλσεν. Ακολούθησαν δύο δραματικές παρτίδες με αποκορύφωμα την 8η, που έληξε ισόπαλη μετά από 120 (!) κινήσεις (ισπανική) με τον Ανάντ να έχει θυσιάσει - παίζοντας με τα μαύρα - Αξιωματικό για 2 πιόνια από την 29η κίνηση! Πολύ δυνατή παρτίδα και στις τρεις φάσεις του παιχνιδιού που πρέπει, δοθείσης ευκαιρίας, να σας την παρουσιάσουμε (Σκορ μετά τον 8ο 4,4 - 3,5).

Στο προηγούμενο Παγκόσμιο, το οποίο μάλιστα διεξήχθη στη γενέτειρα του Ανάντ, στο Τσενάι της Ινδίας, το ματς δεν ολοκληρώθηκε, αφού ο Κάρλσεν στη 10η παρτίδα είχε συμπληρώσει το 6,5 - 3,5 με τον Ανάντ να έχει κάνει 7 ισοπαλίες και 3 ήττες!

Στο Σότσι, ο Ανάντ, παρά τα 45 χρόνια του, φαίνεται περισσότερο αγωνιστικός, μετά το μεγάλο λάθος (34... θ5;) που έκανε στο 2ο παιχνίδι, ενώ ο 23χρονος Νορβηγός και μελλοντικός... ηθοποιός και μοντέλο, δήλωσε για την ήττα του στην 3η παρτίδα ότι έκανε λάθος άνοιγμα.

Παράλληλα με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αυτές τις μέρες, τα φώτα της διασημότητας συγκέντρωσε στο Σότσι και το Διεθνές Τουρνουά γρήγορου σκακιού στη μνήμη του Σοβιετικού GM Μιχαήλ Ταλ. Μερικοί από τους οποίους αγωνίστηκαν είναι οι Μορόζεβιτς, Λέκο, Σβίντλερ, Γκέλφαντ κ.ά. Στον 9ο γύρο - μετά το 4,5 - 3,5 - το σκορ διαμορφώθηκε σε σε 5 - 4 υπέρ του Κάρλσεν, ο οποίος παίζοντας με τα λευκά, αφήνει έκπληκτη την κοινή γνώμη, επαναλαμβάνοντας τρεις φορές την ίδια κίνηση...!(16η έως15η κίνηση). Σήμερα Κυριακή - αν επαληθευτούν οι προβλέψεις μας - παίζεται ο 11ος γύρος με έναρξη - ώρα Ελλάδας - 14.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ