Κυριακή 23 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Για άλλους τα κέρδη και για άλλους ο λογαριασμός

Η περίπτωση της ΑΕΚ αποτελεί ένα ακόμα περιστατικό σχετικά με την πραγματικότητα που επικρατεί σήμερα στο χώρο του βόλεϊ. Ο γενικός αρχηγός του ΤΑΑ, Μάνος Μακρής, γνωστοποίησε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας την πρόθεση της διοίκησης για δραματική μείωση στο μπάτζετ της ομάδας, την ώρα που στο σύλλογο έφτανε και το... ραβασάκι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (CEV) για απαγόρευση μεταγραφών ξένων παικτών στην ανδρική ομάδα (κάτι ανάλογο είχε επιβληθεί και στη γυναικεία ομάδα), εξαιτίας οφειλών προς τη Σλοβένα παίκτρια Σόνια Μποροβίνσεκ. Οι υπεύθυνοι της Ενωσης αποκάλυψαν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα των «κιτρινόμαυρων», τα οποία, όπως είπαν, αναγκαστικά θα επιφέρουν αναθεώρηση στον προϋπολογισμό και, φυσικά, αλλαγές στα όσα είχαν συμφωνηθεί, π.χ., με τους παίκτες στην αρχή της σεζόν. Κάτι που καθιστά πλέον το μέλλον της ομάδας στην Α1 ιδιαίτερα θολό. Εξηγώντας, ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ ανέφερε πως η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέπεια και του γεγονότος ότι δεν υλοποιήθηκαν οι υποσχέσεις από χορηγούς, αφού οι τελευταίοι άλλα έταξαν στην αρχή και αλλιώς εξελίχθηκαν τα πράγματα.

Σε ένα άλλο περιστατικό -συμπτωματικά και πάλι στην ΑΕΚ- ο παίκτης της ομάδας Χάντμπολ Φάνης Τσαούσης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Novasport FM» και την εκπομπή «Playball» για τα σημερινά οικονομικά προβλήματα, χαρακτήρισε «φούσκα» την περσινή περίοδο, με την έλευση του επιχειρηματία Δημήτρη Λαζόπουλου στη διοίκηση του τμήματος χάντμπολ (αλλά και της Ερασιτεχνικής), ο οποίος αποχώρησε τον περασμένο Μάη. «Με όλα αυτά που συνέβησαν καταλάβαμε πως δεν πρέπει να πιστεύουμε κανένα», τόνισε χαρακτηριστικά ο παίκτης της ΑΕΚ.

Και οι δυο περιπτώσεις, φυσικά, κάθε άλλο παρά μεμονωμένες μπορούν να χαρακτηριστούν. Αντίθετα, αποτελούν ακόμα δυο περιστατικά της πραγματικότητας που κρύβεται πίσω απ' την εφαρμογή των σημερινών λογικών που επικρατούν στο εμπορευματοποιημένο αθλητισμό και ανάγουν την έλευση του χορηγού (επιχειρηματία - εταιρείας κτλ.) σε ...πανάκεια για τη λύση των προβλημάτων και... πυξίδα για το δρόμο των επιτυχιών. Τόσο απ' τα σημερινά παραδείγματα όσο και από αντίστοιχα του παρελθόντος (π.χ., περίπτωση του Πανελληνίου), γίνεται ξεκάθαρο ότι η συγκεκριμένη σχέση αρχίζει, συνεχίζεται ή τελειώνει ανάλογα με το τι απαιτούν τα συμφέροντα (στην κάθε περίπτωση) του ίδιου του χορηγού. Και όπως έχει αποδειχθεί, το ποιος είναι ο κερδισμένος, ασχέτως με το πώς εξελιχθούν τα πράγματα, και ποιος ο χαμένος, που θα πληρώσει το... λογαριασμό, είναι εκ των προτέρων γνωστό.


Μπ.Τσ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ