Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε επιφυλακή ήταν χτες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά τις πλημμύρες, που έπληξαν τις περιοχές Κισσαρίου, Αμορίου, Λαβάρων, τον δήμο Διδυμοτείχου και το Σοφικό. Σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, τμήματα από δρόμους παρασύρθηκαν σε περιοχές που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα τα οποία προκλήθηκαν από την υπερχείλιση χειμάρρων.

Παρέμειναν και χτες στην πλατεία Συντάγματος οι Σύροι πρόσφυγες που ζητούν να πάρουν ουσιαστικό πολιτικό άσυλο με πλήρη δικαιώματα όπως προβλέπει η σύμβαση της Γενεύης και όχι την ολιγόμηνη αναβολή απομάκρυνσης που τους δίνεται σήμερα, να βρεθούν άμεσα καταλύματα για να στεγαστούν, έστω προσωρινά, όπως και κάλυψη στοιχειωδών αναγκών.

Ενημέρωση, για την κατάθεση αίτηση ακυρώσεως στο ΣΤΕ κατά της υπουργικής απόφασης για τις λεγόμενες φυλακές Τύπου Γ, έκανε χτες, η Συνέλευση συγγενών και φίλων κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί ή παραπέμπονται με τον τρομονόμο. Οπως ανέφεραν οι κατηγορούμενοι θα εισπράξουν, εκτός από την ποινή του αδικήματος που κατηγορούνται και μία επιπλέον ποινή, η οποία θα είναι ο εγκλεισμός τους στις φυλακές τύπου Γ ή στα υποκαταστήματα τύπου Γ.

Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού εισήχθη χτες σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος κρατούμενος Ν. Ρωμανός που συνεχίζει την απεργία πείνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, απορρίφθηκε από το Συμβούλιο φυλακών το αίτημά του, να του επιτραπεί να παρακολουθήσει τη σχολή που πέρασε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ