Σάββατο 22 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
Καθημερινή παρέμβαση για την οργάνωση της απεργίας

Απεργία - απάντηση συνολικά στα ήδη ανοιχτά αλλά και στα νέα μέτωπα που δημιουργεί η επίθεση κυβέρνησης και ΕΕ σε βάρος εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων με παράλληλο χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση και την οργάνωση των εργαζομένων, επιδιώκουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να γίνει η απεργία στις 27 Νοέμβρη. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό να κάνουν, με τη συμμετοχή τους στην απεργία και τις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, ένα βήμα συνέχισης και κλιμάκωσης της πάλης τους. Το «παρών» στην απεργία δηλώνουν σωματεία και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, που καλούν τους συναδέλφους τους να κλείσουν τα καταστήματά τους την Πέμπτη και να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Παράλληλη δράση αναπτύσσεται από τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, όπως η απόφαση για συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Καρδίτσα, ενώ κάλεσμα στις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας έχει απευθύνει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ. στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου

Η δραστηριότητα στα σωματεία

Τους ρυθμούς της προετοιμασίας της απεργίας εντείνουν τα σωματεία, που συνεχίζουν με περιοδείες, εξορμήσεις και γενικές συνελεύσεις και απευθύνουν απεργιακό κάλεσμα.

Σήμερα, Σάββατο, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής οργανώνει περιοδεία στο Ξενοδοχείο «Sofitel» και στα καφέ «Mikel». Αύριο, Κυριακή, στα ξενοδοχεία «Caravel» και «Crowne Plaza», στα επισιτιστικά καταστήματα της Πλάκας. Τη Δευτέρα, στο ξενοδοχείο «Novotel» και στη σχολή «Le Monde».

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σχεδιάζουν μια σειρά περιοδείες για τη Δευτέρα, ανάμεσα σε άλλους χώρους και στο εμπορικό κέντρο «Metro Mall» στον Αγιο Δημήτριο, στην Τράπεζα της Ελλάδος (κεντρικό κατάστημα), στον Ομιλο Πειραιώς (Χειμάρας), σε Eurobank - TT Νέα Ιωνία και ΚΔΑ Κρυονερίου των ΕΛΤΑ.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας προχωρά σε περιοδεία σήμερα, Σάββατο, στο εργοτάξιο επέκτασης του «LIDL» στον Πύργο και στα έργα κατασκευής του 1ου Λυκείου Πύργου. Στην Αμαλιάδα, περιοδεία στο εργοτάξιο του Μουσείου θα κάνουν σήμερα αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου και της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Επίσης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηλείας προγραμματίζει εξορμήσεις σήμερα, Σάββατο, στα καταστήματα «Κωτσόβολος» και «Public» στον Πύργο.

Συνεχίζονται οι συνελεύσεις
  • Σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση καλεί σήμερα, Σάββατο, στις 10 π.μ., στο ΕΚΑ (2ος όροφος) ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας.
  • Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας διοργανώνει Γενική Συνέλευση, αύριο, Κυριακή, στις 10 π.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5Β).
  • Σε συσκέψεις για την οργάνωση της απεργίας προχωρά η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ, τη Δευτέρα 24/11, στην Πρέβεζα, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο και στον Ωρωπό, στις 7 μ.μ. επίσης, στο Κοινοτικό Γραφείο.
  • Την Τρίτη 25/11, στις 6.30 μ.μ., θα γίνει η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ενωσης Λογιστών Αττικής, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1).
Πικετοφορίες
  • Από τη Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, σήμερα, Σάββατο, στις 11 π.μ., με αφετηρία την πλατεία Δαβάκη.
  • Από τη Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ: Τη Δευτέρα 24/11, στις 6.30 μ.μ., με αφετηρία το Γήπεδο της Παναχαϊκής. Την Τρίτη 25/11, στις 6.30 μ.μ., στα Ζαρουχλέικα, με αφετηρία τη διασταύρωση Ευβοίας και Ανθείας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτοβουλίες σωματείων μπροστά στην απεργία (2018-10-12 00:00:00.0)
Περιοδεία σε Αν. Μακεδονία - Θράκη (2012-03-08 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2012-02-09 00:00:00.0)
Αφετηρία νέων αγώνων (2007-04-13 00:00:00.0)
Κεντρικές συγκεντρώσεις και περιοδείες (2004-05-21 00:00:00.0)
Η Αλ. Παπαρήγα στην Κεντρική Μακεδονία (1995-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ