Σάββατο 22 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Οχι στην υποταγή και τον εκφυλισμό

Την υπονόμευση της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 27 Νοέμβρη από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις της πλειοψηφίας στον κλάδο - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) και άλλες που πρόσκεινται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ - καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ. Απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις καλεί τους εργαζόμενους να υπερβούν τα εμπόδια που βάζουν αυτές οι δυνάμεις και να δηλώσουν μαζικό απεργιακό «παρών».

Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία αναφέρει πως έγκαιρα ζήτησε από όλα τα σωματεία του χώρου «να συνεδριάσουν τα ΔΣ και να συγκληθούν Γενικές Συνελεύσεις για να πάρουν απόφαση συμμετοχής με 24ωρη απεργία στις 27 Νοέμβρη (...) Δυστυχώς ο μήνας έχει 21 και κανένα σωματείο δεν έχει πάρει απόφαση.

(...) Η απεργία της 27ης Νοέμβρη είναι ο επόμενος σταθμός για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα, όμως υπονομεύεται συστηματικά από τις πλειοψηφίες των σωματείων.

Υπονομεύεται από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ στο Συνδικάτο ΟΑΣΑ και στους τεχνίτες ΟΣΥ, στα σωματεία του ΤΡΑΜ. Στο όνομα να μεταφέρουμε τους διαδηλωτές! Υπονομεύεται στην "Ενωση ΗΛΠΑΠ" αφού "περιμένουν ακόμα" τι θα αποφασίσει το Συνδικάτο.

Υπονομεύεται και από τις δυνάμεις εκείνες που τάχα αντιπολιτεύονται την κυβερνητική πολιτική, όπως στην "Ενωση ΗΣΑΠ" που την πλειοψηφία έχουν δυνάμεις του ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) - επειδή ως αντιμνημονιακοί υπέγραψαν σύμβαση με όρους μνημονίου και δεν υπάρχει λόγος για να γίνει απεργία - αλλά και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών) που δεν μπορούν τάχα να πάρουν απόφαση γιατί πάνε για εκλογές.

Φαιδρές δικαιολογίες από όλες τις πλευρές που συγκλίνουν στην άποψη οι συγκοινωνίες να λειτουργούν κανονικά την ημέρα της απεργίας.

Η επιτυχία της απεργίας είναι υπόθεση των εργαζομένων. Καλούμε τον κλάδο σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ προσπερνώντας τις πλειοψηφίες των σωματείων. Δεν θα μάθουμε (όπως θέλουν) να ζούμε με ψίχουλα και τροφεία αντί για μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας. Οχι στην υποταγή και τον εκφυλισμό του εργατικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ