Τρίτη 25 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σήμερα συζητιέται η τροπολογία για τις πανελλαδικές

Eurokinissi

Σήμερα αναμένεται να συζητηθούν στη Βουλή οι τροπολογίες του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκαν στο σχέδιο νόμου για την Ερευνα, αλλά αφορούν θέματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατάρτισης και Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ανάμεσά τους είναι και η τροπολογία για τα μαθήματα που θα εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις με βάση το νόμο για το «Νέο Λύκειο», που μπήκε σε εφαρμογή από πέρσι, δηλαδή για τις εξετάσεις που θα δώσουν του χρόνου οι μαθητές της φετινής Β' Λυκείου.

Σε ό,τι αφορά τη διάρθρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Γενικού Λυκείου, κυριαρχεί η λογική του «κόψε - ράψε» αφού στη Γ' Τάξη Ημερήσιου Γενικού Λυκείου θα εφαρμόζεται πρόγραμμα μαθημάτων 33 ωρών, που περιλαμβάνει μαθήματα γενικής παιδείας 13 διδακτικών ωρών εβδομαδιαίως και τρεις Ομάδες Μαθημάτων Προσανατολισμού (Ομάδα Ανθρωπιστικών, Ομάδα Θετικών, Ομάδα Οικονομικών - Πολιτικών - Κοινωνικών και Παιδαγωγικών Σπουδών).

Προστίθεται επίσης ως εξεταζόμενο μάθημα για τις πανελλαδικές εξετάσεις το μάθημα της Πληροφορικής στην Ομάδα Προσανατολισμού «Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες», εναλλακτικά με το μάθημα της Χημείας, αναλόγως του ποιες σχολές θα επιλέξει ο υποψήφιος.

Με την τροπολογία ορίζονται λεπτομερέστερα οι Σχολές, τα Τμήματα και οι Εισαγωγικές Κατευθύνσεις, όπου μπορούν να εισάγονται με τις πανελλαδικές εξετάσεις οι απόφοιτοι Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου.

Θεσπίζεται ακόμα ο συντελεστής βαρύτητας κάθε μαθήματος για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο οποίος θα ορίζεται με υπουργική απόφαση μέχρι την 1η Μάρτη κάθε έτους, οπότε τα τμήματα και οι σχολές θα πρέπει να παραδίδουν στον υπουργό την πρότασή τους για τους συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ