Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΕΦ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ
Εκδήλωση για τον Αθλητισμό

Για δεύτερη χρονιά φέτος στο ΤΕΙ Πάτρας, ο Σπουδαστικός Σύλλογος της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) διοργανώνει αθλητικό τουρνουά μπάσκετ και ποδοσφαίρου, όπου παίρνουν μέρος πάνω από 400 σπουδαστές. Η Αθλητική Επιτροπή του Συλλόγου χαιρετίζει τους σπουδαστές για τη μαζική τους συμμετοχή, σημειώνοντας ότι αυτή «δείχνει την ανάγκη της νεολαίας να αθληθεί και να γυμναστεί» και τους καλεί σε εκδήλωση που διοργανώνει στο πλαίσιο του τουρνουά, με θέμα «Οχι στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού - Δωρεάν μαζικός λαϊκός αθλητισμός».

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 4 Δεκέμβρη, στις 2 μ.μ. στον κεντρικό διάδρομο του ΤΕΙ και θα μιλήσουν ο Τάκης Πετρόπουλος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής μπάσκετ και ο Ανδρέας Αθανασόπουλος, αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, ενώ θα ακολουθήσει επίδειξη πολεμικών τεχνών.

Οπως τονίζει η Αθλητική Επιτροπή του Συλλόγου στο κάλεσμά της:

«Μέσα από αυτές τις διαδικασίες στέλνουμε το δικό μας μήνυμα. Της ομαδικότητας, της αλληλεγγύης, του συναγωνισμού μεταξύ μας, μακριά από φαινόμενα βίας και ρατσισμού και ενάντια στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού. Ενάντια στη ναρκω-κουλτούρα, σε αυτούς που θέλουν να ναρκώνουν τη ζωή μας, και να μας έχουν στην εξέδρα.

Στέλνουμε μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά δικαίωμα όλου του λαού. Η άθληση είναι ανάγκη κάθε νεολαίου και πρέπει η πρόσβαση στον αθλητισμό να είναι δωρεάν.

Η αξιοποίηση του Παμπελοποννησιακού σταδίου για τη διεξαγωγή του τουρνουά ποδοσφαίρου και του Εσπερου για το μπάσκετ έδειξε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει μαζική συμμετοχή και οργάνωση.

Οι ΤΕΙτζήδες πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι να σηκωθούμε από την εξέδρα και να μπούμε στο γήπεδο, διεκδικώντας δωρεάν αθλητισμό, με γήπεδα των ιδρυμάτων προσαρμοσμένα στις ανάγκες και επιστήμονες γυμναστές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ