Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στήνουν διασπαστικό σωματείο στο Δήμο Ασπροπύργου

Στην πρωτοβουλία εμπλέκονται και δηλωμένοι χρυσαυγίτες

Η δράση για τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων στους ΟΤΑ ανησυχεί τις δυνάμεις της πλειοψηφίας και τα κάθε είδους δεκανίκια τους

Eurokinissi

Η δράση για τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων στους ΟΤΑ ανησυχεί τις δυνάμεις της πλειοψηφίας και τα κάθε είδους δεκανίκια τους
Για ενορχηστρωμένη προσπάθεια, που έχει στόχο να διασπάσει την ενότητα των εργαζομένων μέσα από τη σύσταση εργοδοτικού σωματείου στο Δήμο Ασπροπύργου, καταγγέλλει τον δήμαρχο Ασπροπύργου και την ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας - Ειδυλλίας. Επισημαίνει ακόμα ότι «για να πετύχουν τους σχεδιασμούς τους βάζουν μπροστά άτομα τα οποία έχουν επανειλημμένα δηλώσει μπροστά σε δεκάδες συναδέλφους ότι είναι χρυσαυγίτες»!

Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε ανυπόγραφη ανακοίνωση που καλούσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν σε σύσκεψη, προκειμένου να ενημερωθούν για το υπό σύσταση σωματείο. Ακόμα, σημειωνόταν ότι θα γίνει ενημέρωση από το προεδρείο της ΠΟΕ ΟΤΑ, όπως και έγινε, από συνδικαλιστές που ανήκουν στην πρώην ΠΑΣΚ ΟΤΑ, που σήμερα έχει αλλάξει όνομα και λέγεται «Συνδικαλιστική Ανατροπή». Υστερα από αυτά, και με δεδομένη την καταγγελία του Συλλόγου για συμμετοχή χρυσαυγιτών, αναδεικνύεται η σκοπιμότητα των συντακτών της ανακοίνωσης, οι οποίοι μάλιστα δήλωναν υποκριτικά ότι είναι ενάντια στις «κομματικές γραμμές».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας - Ειδυλλίας καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα «για το πού αποσκοπεί η ενέργεια αυτή, τη στιγμή που ένα μήνα πριν δώσαμε μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στις απολύσεις, τη στιγμή που σε λίγες μέρες προγραμματίζονται εκλογές του σωματείου μας. Εχουμε δείγματα από τη δράση της ΠΟΕ ΟΤΑ με τη στάση που κράτησε στον αγώνα μας για να μην απολυθούν οι συνάδελφοί μας ΙΔΑΧ. Αντί να συμπαρασταθεί στον κοινό αγώνα μας, έριχνε λάσπη και προσπαθούσε να διασπάσει τους εργαζόμενους.

Επίσης, έχουμε πείρα από το εργοδοτικό σωματείο που δημιούργησε και καθοδηγεί η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ στο Δήμο Ελευσίνας. Είναι σωματείο "σφραγίδα" χωρίς καμιά ενεργή δράση και αγώνες. Πολλοί από τους συναδέλφους μας που ήταν μέλη του, βλέποντας το διαλυτικό και διασπαστικό ρόλο του αποχώρησαν και ήρθαν πάλι στο σωματείο μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ