Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
Συνεχίζεται η καμπάνια της ΟΓΕ για την Υγεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καμπάνια της ΟΓΕ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με τους Συλλόγους και τις Ομάδες της να οργανώνουν εξορμήσεις και εκδηλώσεις, προβάλλοντας σχετικά αιτήματα και διεκδικήσεις.

Με αφορμή την καμπάνια, η ΟΓΕ συζητά με τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας τη δική της αντίληψη για την Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και το ρόλο της: «Να είναι Ενιαία, Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν για όλους με κρατική χρηματοδότηση, μέσα σ' ένα ανάλογο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας. Προτεραιότητα να έχει η πρόληψη, που σημαίνει: Εξάλειψη των αιτιών που προκαλούν την αρρώστια, με τη βελτίωση των κοινωνικών συνθηκών διαβίωσης και εργασίας, εμβολιασμούς, κ.λπ. Εγκαιρη διάγνωση, για να προλαμβάνεται η αρρώστια», αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, στην ανακοίνωσή της.

Η καμπάνια θα κορυφωθεί με ημερίδα, με θέμα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Γυναίκες», την Τετάρτη 10 Δεκέμβρη, στις 5 μ.μ., στο «Μαγγίνειον» αμφιθέατρο του Αρεταίειου Νοσοκομείου (στάση Μέγαρο Μουσικής, είσοδος από Μιχαλακοπούλου).

Στο πλαίσιο της ίδιας καμπάνιας, ο Πανδημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Θεσσαλονίκης, διοργανώνει εκδήλωση σήμερα Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με θέμα «Επαγγελματικές ασθένειες, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και ο ρόλος της δημόσιας και δωρεάν Υγείας στη ζωή των γυναικών και των οικογενειών τους».

Θα μιλήσουν η Σοφία Καλαντίδου, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και η Ελσα Αβραμίδου γιατρός, μέλος ΔΣ της ΕΝΙΘ. Θα γίνουν παρεμβάσεις από την Κατερίνα Παρασκευαΐδου, επιθεωρήτρια Ασφάλειας Υγείας στην Εργασία και την Ελένη Παυλίδου, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Καθαριότητας και Φύλαξης.

Τέλος, οι Σύλλογοι της ΟΓΕ στο Κερατσίνι «Στοργή του παιδιού» και «Κυψέλη», διοργανώνουν συζήτηση με θέμα τη σημασία της πρόληψης για τις γυναίκες, σήμερα Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στο θέατρο «Αντ. Σαμαράκης» (Μικράς Ασίας και Παπαναστασίου, Ταμπούρια).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ