Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Πλούσια δράση της ΟΓΕ για την Υγεία

Από την εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης
Από την εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης
Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες των Συλλόγων και Ομάδων της ΟΓΕ στο πλαίσιο της καμπάνιας της Ομοσπονδίας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Η καμπάνια θα κορυφωθεί με ημερίδα, με θέμα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Γυναίκες», την Τετάρτη 10 Δεκέμβρη, στις 5 μ.μ., στο «Μαγγίνειον» αμφιθέατρο του Αρεταίειου Νοσοκομείου (στάση Μέγαρο Μουσικής, είσοδος από Μιχαλακοπούλου).

Η Ομάδα Λαμίας της ΟΓΕ έκανε την περασμένη Δευτέρα παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του νοσοκομείου της πόλης. Στη συνάντηση με τον διοικητή, η αντιπροσωπεία της Ομάδας έθεσε την ανάγκη για στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας με μόνιμες θέσεις εργασίας, για πρόληψη, προστασία και αποκατάσταση της υγείας των γυναικών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, στο πλαίσιο ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας.

Απέναντι στις διεκδικήσεις αυτές, ο διοικητής κάλεσε τις γυναίκες να αντιμετωπίζουν με ...καλή διάθεση και θετική ενέργεια (!) τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, να είναι ικανοποιημένες που οι ελλείψεις του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και των ελάχιστων Αγροτικών Ιατρείων είναι λιγότερες στη Φθιώτιδα σε σύγκριση με άλλες Περιφερειακές Ενότητες.

Δεκάδες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Σε εκδηλώσεις με επίκεντρο την Υγεία και την πρόληψη προχωρούν μια σειρά Σύλλογοι και Ομάδες. Μεταξύ αυτών, οι σύλλογοι σε Πετρούπολη, Ιλιον, Κερατσίνι και Θεσσαλονίκη.

Ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης οργάνωσε αντίστοιχη εκδήλωση το περασμένο Σάββατο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α΄ ΚΑΠΗ Κομοτηνής, με ομιλητές την Ε. Πράπα, γυναικολόγο, και τον Ν. Φακιρίδη, παιδίατρο και μέλος της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης» Γιατρών. Στην εκδήλωση συμμετείχε και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής».

Η Ε. Πράπα, μιλώντας για τη σημασία της πρόληψης, υπενθύμισε πρόσφατη έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με την οποία το 65% των πολιτών θεωρεί ότι η κατάσταση στο ελληνικό Σύστημα Υγείας έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ το 35% δηλώνει ότι τους τελευταίους 6 μήνες (μετά το ΠΕΔΥ), αν και είχε πρόβλημα υγείας δεν χρησιμοποίησε κάποια Υπηρεσία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στη συνέχεια, ο Ν. Φακιρίδης αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης που αποτελεί εξειδίκευση της στρατηγικής της ΕΕ για μείωση του «μη μισθολογικού κόστους», ανάπτυξη «ανταγωνιστικών και οικονομικά βιώσιμων συστημάτων Υγείας», ενίσχυση της λειτουργίας των κρατικών μονάδων Υγείας ως «αυτοτελών οικονομικών μονάδων», δηλαδή σαν επιχειρήσεις. Υπενθύμισε τη χαρακτηριστική, για το τι σημαίνουν τα παραπάνω, τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντόπουλου, κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης στη Βουλή, ο οποίος υποστήριξε πως «δεν είναι δυνατόν σε ένα νοσοκομείο, όπως της Ικαρίας ή της Λήμνου ή της Καρπάθου ή της Καρύστου να έχεις γυναικολόγο για 10 με 20 τοκετούς το χρόνο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ