Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΙΔΡΥΜΑ «ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ»
Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας κατά των σχεδίων για απολύσεις

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας έγινε (2.12.2014), στη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος «Παμμακάριστος» στη Νέα Μάκρη, με τη συμμετοχή των εργαζομένων, εκπροσώπων απ' τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, το ΣΕΜΙΣΕΑ, τη Λαϊκή Επιτροπή του Μαραθώνα και από φορείς της περιοχής.

Παρά τη δυσαρέσκεια του Δ.Σ. και την προσπάθειά τους να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, οι εκπρόσωποι έκαναν αποφασιστική παρέμβαση, κάνοντας σαφές ότι δε θα επιτρέψουν καμία μείωση προσωπικού, καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις και ότι θα συνεχίζουν να αγωνίζονται για αναβαθμισμένες υπηρεσίες στην Ειδική Αγωγή, για πλήρη κάλυψη των αναγκών από το κράτος.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος των Εργαζομένων τονίζει: «Εγινε προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις ότι οι γονείς είναι ενάντια στις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Θέλουν γονείς και εργαζόμενους απέναντι. Θέλουν τους εργαζόμενους διασπασμένους. Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε από κοινού με τους γονείς την αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν αναβαθμισμένη Πρόνοια και Ειδική Αγωγή για την κάλυψη των αναγκών των ΑμεΑ, των οικογενειών τους και των εργαζόμενων. Μετά το τέλος της συνεδρίασης ανακοινώθηκε ότι δεν ελήφθη απόφαση για το θέμα των συμβάσεων και πως θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση σε 15 μέρες συνεχίζοντας να παίζουν με την αγωνία των εργαζόμενων και των γονέων. Επίσης, σύμφωνα με λεγόμενα του Προέδρου, έγινε ξεκάθαρο ότι ο λόγος για τη μη ανανέωση των συμβάσεων δύο συναδέλφων είναι η συνδικαλιστική δράση. Ενοχλούνται σαφώς όταν οι εργαζόμενοι αγωνίζονται και διεκδικούν. Μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι. Δε θα τους περάσει!»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ