Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ
Νέα κινητοποίηση αύριο για το Ασφαλιστικό

Σε στάση εργασίας αύριο, Τετάρτη (9 π.μ. - 1 μ.μ.) και νέα κινητοποίηση στην Τράπεζα Αττικής (Ακαδημίας 54 και Ιπποκράτους), στις 10.30 π.μ., προχωρά το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών. Την ίδια μέρα είναι προγραμματισμένη η συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, προκειμένου να αποφασιστεί η ανακεφαλαιοποίησή της και να επικυρωθεί η συμμετοχή του Ταμείου τους (ΤΣΜΕΔΕ) σε αυτήν, να εγκριθεί δηλαδή η ληστεία των αποθεματικών του.

«Ολα αυτά συμβαίνουν, την ίδια στιγμή που το 60% των μηχανικών αδυνατεί να πληρώσει τις εξωπραγματικά αυξημένες εισφορές, και αποκόπτεται από την πρόσβαση στην Υγεία, στη σύνταξη και την περίθαλψη. Την ίδια στιγμή που το Ταμείο μαζί με την κυβέρνηση και την τρόικα ετοιμάζονται να ξεκινήσουν κατασχέσεις σε όσους έχουν ασφαλιστικές οφειλές», επισημαίνει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του. Ακόμα σημειώνει: «Συνολικά μέχρι σήμερα το ΤΣΜΕΔΕ έχει "επενδύσει" περί τα 430 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Αττικής με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κυρίαρχων παρατάξεων που διοικούν διαχρονικά το ΤΕΕ. Από αυτή την επένδυση το ΤΣΜΕΔΕ έχει χάσει περίπου το 93% των κεφαλαίων που έχει επενδύσει, καθώς η συνολική αξία της τράπεζας εκτιμάται σήμερα στα 40 εκατ. ευρώ. Παράλληλα το ΤΣΜΕΔΕ έχει ήδη χάσει 1,8 δισ. ευρώ λόγω του ληστρικού "κουρέματος" του PSI, ενώ είναι άγνωστο πόση είναι η απώλεια των αποθεματικών του από διάφορες άλλες "επενδύσεις"».

Το Σωματείο διεκδικεί, μεταξύ άλλων, την επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των Ταμείων, τη διαγραφή των χρεών προς το Ταμείο για τους ανέργους και όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν, την κατάργηση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και των νόμων για τις κατασχέσεις. Απαιτεί αποκλειστικά δημόσια υποχρεωτική Ασφάλιση και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ