Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επεισόδια και σοβαρές καταγγελίες για αστυνομική βία

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και αυτοαποκαλούμενους αναρχικούς, που συμμετείχαν σε συγκέντρωση για τη συμπλήρωση των έξι χρόνων από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Αγνωστοι, με την έναρξη της πορείας από τα Προπύλαια, προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στην οδό Σταδίου. Σοβαρές καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας (με βίντεο και φωτογραφίες) που αφορούν άγριους ξυλοδαρμούς συλληφθέντων από άνδρες της αστυνομίας. Ειδικότερα, βίντεο δείχνουν αστυνομικούς να προσπαθούν να μπουν σε σπίτι στην οδό Τσαμαδού και να αποχωρούν μετά την κατακραυγή περιοίκων. Ακόμα, άνδρας των ΜΑΤ γρονθοκοπεί άνδρα δεμένο με χειροπέδες, ενώ άλλος αστυνομικός χτυπά σε πολλά σημεία μια γυναίκα στη Θεσσαλονίκη. Για τον αστυνομικό που χτύπησε προσαχθέντα, διατάχθηκε ΕΔΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «αγανακτισμένος» ένστολος προσήλθε στη ΓΑΔΑ και δήλωσε πως αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο, γιατί του έβρισε τη μητέρα του.

Συνολικά, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από το κέντρο της Αθήνας προσήχθησαν 296 άτομα εκ των οποίων συνελήφθησαν 43. Παράλληλα, τραυματίστηκαν 12 αστυνομικοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ