Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ»
«Με συλλογικές διαδικασίες να οργανώσουμε τον αγώνα μας»

Ανακοίνωση, με αφορμή την αποχή των δικηγόρων που ξεκίνησε χτες ενάντια στο νομοσχέδιο για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Σε αποχή διαρκείας βρίσκονται από χτες οι δικηγόροι της χώρας, που μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και το συντριπτικό ποσοστό του 93% στο δημοψήφισμα, εξέφρασαν την καθολική αντίθεσή τους στο αντιδραστικό κυβερνητικό σχέδιο του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που πλήττει τα λαϊκά συμφέροντα και την πλειοψηφία των δικηγόρων.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων», μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «το αποτέλεσμα δείχνει ότι ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης και της αγωνίας για την επιβίωση της πλειοψηφίας των δικηγόρων, που δέχονται αλλεπάλληλα πλήγματα από το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, την κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τη φοροληστεία, καθώς και τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης και της δικηγορίας, σοβαρή πτυχή των οποίων αποτελεί και το σχέδιο του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Ο απαράδεκτος τρόπος που μεθοδεύτηκε το συγκεκριμένο δημοψήφισμα από το Προεδρείο των Δικηγορικών Συλλόγων, είχε στόχο να μη γίνει ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση για το κυβερνητικό νομοσχέδιο και για τους τρόπους αντίδρασης σ' αυτό».

Οπως υπογραμμίζει:

«Τώρα είναι ακόμη πιο επιτακτική ανάγκη οι ίδιοι οι δικηγόροι, μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες, να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να δώσουμε αγωνιστικό περιεχόμενο στην αποχή μας και να διευρύνουμε τα αιτήματά μας, ειδικά μετά τα σχεδιαζόμενα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα. Ηδη, μόνο κατά τη διάρκεια των δύο ημερών του δημοψηφίσματος, πάνω από 1.000 δικηγόροι Αθήνας και Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της παράταξής μας και υπέγραψαν κείμενο με το οποίο καταγγέλλουν τις αντιδραστικές μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας των ΔΣ των δύο μεγαλύτερων Δικηγορικών Συλλόγων, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, που αρνούνται τη σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων, ενώ η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται».

Η παράταξη καλεί «τους συναδέλφους να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια, να μην κλειστούν στα γραφεία τους, να δώσουν μαζικό "παρών" στις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να συμβάλουν στον εμπλουτισμό των αγωνιστικών δράσεων. Να αρνηθούν τους "δι' αναθέσεως" αγώνες και μάλιστα σε ηγεσίες που δεν πιστεύουν σ' αυτούς, που θέλουν να τους οδηγήσουν στην υπονόμευση και τον εκφυλισμό».

Τέλος, υπογραμμίζει, απέχουμε και παλεύουμε γιααπόσυρση του νομοσχεδίου για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και όχι νέους προσχηματικούς διαλόγους για επιμέρους τροποποιήσεις.Παίρνουμε πρωτοβουλίες ενημέρωσης του εργατικού και ευρύτερου λαϊκού κινήματος για τις επιπτώσεις του νέου Κώδικα στη ζωή του λαού. Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας με κινητοποιήσεις, (π.χ. συμβολικές καταλήψεις) στα δικαστικά κτίρια, συμπαράταξη με τις δικαστικές ενώσεις και τους συλλόγους δικαστικών υπαλλήλων. Πανελλαδικό συλλαλητήριο και άλλες πρωτοβουλίες και δράσεις, που θα αποφασίσουν οι Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων.

  • Πανελλαδική αποχή διαρκείας αρχίζουν αύριο οι δικαστικοί επιμελητές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ