Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποίηση για τους σεισμόπληκτους μαθητές της Κεφαλονιάς

Παράσταση διαμαρτυρίας, στην Αθήνα, στη Βουλή, τη Δευτέρα 15 Δεκέμβρη

Μπορεί τα μπάζα να έχουν μαζευτεί, όμως απαιτούνται ακόμα πολλά μέτρα για τα σχολεία και τους σεισμόπληκτους μαθητές της Κεφαλονιάς (φωτ. από το ΕΠΑΛ Ληξουρίου τον περασμένο Φλεβάρη)
Μπορεί τα μπάζα να έχουν μαζευτεί, όμως απαιτούνται ακόμα πολλά μέτρα για τα σχολεία και τους σεισμόπληκτους μαθητές της Κεφαλονιάς (φωτ. από το ΕΠΑΛ Ληξουρίου τον περασμένο Φλεβάρη)
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αθήνα για τα προβλήματα των σεισμόπληκτων μαθητών διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα 15 Δεκέμβρη η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Η κινητοποίηση προγραμματίζεται για τις 12.30 το μεσημέρι στη Βουλή και στο πλαίσιό της θα επιδιωχθούν συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ συντονίζει τη δράση με άλλους φορείς και καλεί τους συλλόγους διδασκόντων, τους συλλόγους γονέων και τις μαθητικές κοινότητες να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την πρωτοβουλία.

Κοντά στα αιτήματα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς, εξασφάλιση όλων των απαραίτητων για τη λειτουργία των σχολείων, αύξηση της χρηματοδότησης, ειδικά για τους σεισμόπληκτους μαθητές, η ΕΛΜΕ διεκδικεί να ισχύσει και για φέτος το μέτρο της ποσόστωσης του 0,5% για την εισαγωγή στις σχολές πανεπιστημίων και ΤΕΙ των σεισμόπληκτων μαθητών της Κεφαλονιάς. Απαιτεί: Κανένας σεισμόπληκτος μαθητής χωρίς στέγη, ρεύμα, πόσιμο νερό, σίτιση. Να δοθούν επιπλέον οικίσκοι στα σχολεία για αναγνωστήρια των σεισμόπληκτων μαθητών. Να λειτουργήσουν ολοκληρωμένα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία. Να πραγματοποιηθούν άμεσα ουσιαστικοί έλεγχοι και όχι μόνο εποπτικοί σε όλα τα επίπεδα, από αρμόδιες επιτροπές του ΟΣΚ και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολεία. Να αναγερθούν άμεσα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σύγχρονα και ασφαλή σχολικά συγκροτήματα με 100% δημόσιες επενδύσεις και χωρίς ΣΔΙΤ, με διασφάλιση του δημόσιου - δωρεάν χαρακτήρα τους. Να ολοκληρωθεί το συγκρότημα στο Φαραώ με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λειτουργία του (π.χ. κλειστό γυμναστήριο). Να επαναλειτουργήσει η μαθητική εστία στην Ιθάκη κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ