Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Οι σπουδαστές οργανώθηκαν και διεκδικούν

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις διεκδικήσεις που προβάλλουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που διαμένουν στις εστίες του ΤΕΙ Θεσσαλίας παρουσίασαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της Διοικούσας Επιτροπής του νεοϊδρυθέντος Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Οπως σημείωσαν, οι εστιακοί φοιτητές καλούνται να πληρώσουν χαράτσι 400 ευρώ για τις ανακαινισμένες εστίες και 150 ευρώ για τις παλιές. Στα «ανακαινισμένα» δωμάτια δεν υπάρχει internet, σε αρκετά έχει αρχίσει να εμφανίζεται μούχλα και υγρασία, ενώ η θέρμανση λειτουργεί συνολικά 6 ώρες τη μέρα και ζεστό νερό υπάρχει για 5 ώρες τη μέρα. Σε πολλά από τα παλιά δωμάτια υπάρχει μούχλα, σιφόνια που μυρίζουν και βάψιμο έχει να γίνει τουλάχιστον 3 χρόνια.

Επίσης, το Σαββατοκύριακο δε λειτουργεί κυλικείο, χώρος κοινόχρηστος για να βρίσκονται οι φοιτητές δεν υπάρχει, αφού οι κοινόχρηστοι χώροι έχουν παραχωρηθεί για άλλες χρήσεις. Το γηπεδάκι 5 επί 5 που υπάρχει είναι ακατάλληλο για χρήση, με αποτέλεσμα οι 2 ομάδες ποδοσφαίρου που έχουν δημιουργηθεί να μην μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Μαζί μ' αυτά έρχεται και ο αναχρονιστικός - αντιδραστικός κανονισμός λειτουργίας, που προβλέπει την απαγόρευση ακόμα και ραδιοφώνων - τηλεοράσεων!

Η διοίκηση του ΤΕΙ από τη μία δεν κάνει κάτι για να λυθούν αυτά τα προβλήματα και από την άλλη πιέζει τους φοιτητές να πληρώσουν τα χαράτσια για τη διαμονή τους και, όσους το αρνούνται, τους απειλεί με έξωση από τις εστίες. Αυτό ακριβώς έκανε με δυο φοιτητές - τον Μάριο Καμακάρη, που είναι ΑμΕΑ και φοιτά στο 5ο εξάμηνο της ΣΔΟ, και τον Κώστα Ντακόπουλο, που φοιτά στο 7ο εξάμηνο της ΣΤΕΦ - στους οποίους απέστειλε ειδοποιητήριο απειλώντας τους ότι, αν μέσα σε διάστημα 10 ημερών δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, θα ληφθούν μέτρα για την απομάκρυνσή τους από τις εστίες!

Η Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας τάσσεται ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και εισόδου επιχειρήσεων στο ΤΕΙ και απαιτεί να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους οι σπουδαστές για στέγαση - σίτιση - πλυντήρια - μετακίνηση - βιβλία - αναλώσιμα. Πιο συγκεκριμένα απαιτεί:

  • Να καταργηθεί το χαράτσι των 400 και 150 ευρώ.
  • Για τους φοιτητές/τριες που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο, να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία ή διαμερίσματα με ευθύνη του κράτους. Το ξενοδοχείο ATLANTIC να ανακαινιστεί και να γίνει εστία με ευθύνη της Περιφέρειας.
  • Σίτιση για όλους, ποσοτικά ικανή ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σπουδαστή/στριας και ποιοτικά ελεγμένη. Μέριμνα για σίτιση την περίοδο των εορτών.
  • Να παρθούν μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των δωματίων με επισκευές για τις υγρασίες, βάψιμο, απώλειες θερμότητας, αντιμετώπιση ζωυφίων και κυρίως των κατσαρίδων, με τις κατάλληλες εντομοκτονίες - απολυμάνσεις.
  • Να αλλάξουν τα στρώματα και να αντιμετωπιστεί άμεσα η μυρωδιά των σιφονιών όπου απαιτείται.
  • Να υπάρχει διαθέσιμη ιατρική φροντίδα τα βράδια και το Σαββατοκύριακο.
  • Θέρμανση - ζεστό νερό περισσότερες ώρες και μέριμνα κατά την περίοδο των εορτών.
  • Αναβάθμιση εξοπλισμού internet ή μετατροπή του σε ενσύρματο ethernet.
  • Να δοθούν οι κοινόχρηστοι χώροι στα ισόγεια των κτιρίων ως χώροι συνάντησης και αναφοράς των εστιακών, αλλά και για τη διοργάνωση πολιτιστικών, ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.
  • Λειτουργία κυλικείου και της βιβλιοθήκης το Σαββατοκύριακο.
  • Τα αστικά λεωφορεία να περνούν από τις εστίες και μετά από τη δύση του ηλίου.
  • Να γίνει συντήρηση στο γηπεδάκι και να τοποθετηθεί φωτισμός.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εγκαταλελειμμένοι οι εστιακοί φοιτητές με φόντο και την ιδιωτική εκμετάλλευση (2022-01-15 00:00:00.0)
Η τραγική κατάσταση γίνεται «πάσα» για υπερκέρδη επιχειρηματικών ομίλων μέσω ΣΔΙΤ (2022-01-12 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις εστιακών φοιτητών (2015-06-26 00:00:00.0)
Αμέτρητα και εκρηκτικά τα προβλήματα στις Εστίες (2015-02-12 00:00:00.0)
Να γίνει τώρα το ξενοδοχείο «La Mirage» δωρεάν φοιτητική εστία (2013-09-03 00:00:00.0)
Αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα η δωρεάν σίτιση και στέγαση (2012-08-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ