Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία σήμερα σε «Forthnet» και «Wind»

Τη μάχη της απεργίας δίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι σε «Forthnet» και «Wind». Το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών (ΣΕΤΗΠ), με παρεμβάσεις που θα κάνει σε χώρους δουλειάς της Αττικής, παλεύει να μετατραπεί σε υπόθεση όλου του κλάδου η απεργιακή μάχη στις δυο επιχειρήσεις.

Το Σωματείο Εργαζομένων «Forthnet - Netmed» καλεί τους εργαζόμενους στην περιφρούρηση από νωρίς το πρωί στο κτίριο του Ταύρου και στις 11 π.μ. σε νέα Γενική Συνέλευση. Οι εργαζόμενοι, που αποφάσισαν την απεργία σε Γενική Συνέλευση, διεκδικούν μεταξύ άλλων την επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων τους και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ζητούν, επίσης, να προσληφθούν από τη «Forthnet» όλοι οι «ενοικιαζόμενοι», να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Στη «Wind», οι εργαζόμενοι απεργούν και διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με ικανοποιητικούς όρους για όλους, καμιά μείωση σε μισθούς και κατάργηση δικαιωμάτων, να σταματήσουν οι απολύσεις, να σταματήσει η εργολαβοποίηση και οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες να εργάζονται με τους ίδιους μισθούς και δικαιώματα όπως και οι υπάλληλοι της «Wind».

Σε ανακοίνωσή του, το ΣΕΤΗΠ εκφράζει την αλληλεγγύη στα δυο επιχειρησιακά σωματεία και σημειώνει: «Η Πέμπτη 11/12 πρέπει να γίνει ημέρα παν-κινητοποίησης των εργαζόμενων σε όλο τον κλάδο. Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της wind και της Forthnet που απεργούν και τους συναδέλφους από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις να εκφράσουν έμπρακτα με κάθε τρόπο της στήριξή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ