Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σημαντική παρέμβαση η ημερίδα της ΟΓΕ για την Υγεία

Εγινε χτες με επιτυχία και αποτέλεσε κορύφωση της σχετικής καμπάνιας

Στιγμιότυπο από την ημερίδα της ΟΓΕ
Στιγμιότυπο από την ημερίδα της ΟΓΕ
«Βάζουμε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη του αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, αφού αυτός ο αγώνας είναι αγώνας για τη ζωή». Με αυτή τη φράση συνόψισε η πρόεδρος της ΟΓΕ, Μαιρήνη Στεφανίδη, το κεντρικό μήνυμα της ημερίδας, με την οποία κορυφώθηκε η καμπάνια της Ομοσπονδίας με θέμα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Το αμφιθέατρο του Αρεταίειου Νοσοκομείου, που φιλοξένησε τη διοργάνωση, γέμισε με εργαζόμενες και άνεργες, γυναίκες νέες και μεγαλύτερες σε ηλικία, εκπροσώπους εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και τα μέλη της ΚΕ Μαρία Λαμπρινού και Γιώργος Νάνος, υπεύθυνοι των Τμημάτων της για την Ισοτιμία των Γυναικών και την Υγεία, αντίστοιχα. Επίσης, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, και ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθηναίων Στέλιος Λάμπρου, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ακόμα, ο Ιωάννης Ευδοκιμίδης, καθηγητής, διευθυντής Νευρολογικής κλινικής του Αιγινήτειου, και ο Νίκος Καρανδρέας, καθηγητής νευρολογίας. Παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία της Αδέσμευτης Κίνησης Γυναικών.

Ζήτημα που αφορά όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τις εργαζόμενες γυναίκες, που αντιμετωπίζουν τους επαγγελματικούς κινδύνους και ασθένειες, χαρακτήρισε το ζήτημα της Υγείας και της πρόληψης στο χαιρετισμό της η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο. Στα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων γυναικών, που στερούνται βασικές παροχές Υγείας, αναφέρθηκε ο Μπάμπης Μαυροθαλασσίτης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ.

Τη δραματική κατάσταση των δημόσιων δομών Υγείας στην ύπαιθρο σχολίασε ο Χρήστος Πάσουλας, εκ μέρους της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ. Τόνισε πως οι γυναίκες αποτελούν την πλειοψηφία ανάμεσα στις 200.000 των ανασφάλιστων αγροτών. Εκ μέρους του ΜΑΣ, η Ρόζα Κότσυφα υπογράμμισε πως η πρωτοβουλία της ΟΓΕ μπορεί να γίνει αφορμή για να ανοίξει αντίστοιχης θεματολογίας συζήτηση μέσα στις σχολές και ιδιαίτερα στις σχολές Υγείας, όπου φοιτούν οι μελλοντικοί υγειονομικοί και παράλληλα είναι σε μεγάλο μέρος τους νέες γυναίκες.

Μια σειρά από εισηγήσεις και παρεμβάσεις φώτισαν πλευρές και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της σημασίας της για τις γυναίκες. Τις εισηγήσεις έκαναν η Μαριάνθη Αλειφεροπούλου - Χαλβατζή, αντιπρόεδρος της ΟΓΕ, βιοπαθολόγος PhD, η Ζώγια Θεοδωρίκα - Χουλιάρα, μαιευτήρας - γυναικολόγος PhD, η Φρόσω Κεσοπούλου, βιολόγος - κλινικός εμβρυολόγος PhD, ο Χρήστος Παπάζογλου, γιατρός Εργασίας, μέλος ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, και ο Μπακλέζος Στάθης, παιδοψυχίατρος, μέλος ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Κρατικού Αθηνών.

Τα θέματα των παρεμβάσεων ήταν ο προγεννητικός έλεγχος και ο τοκετός, η αντισύλληψη και οι αμβλώσεις, η ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, οι επαγγελματικοί παράγοντες κινδύνου για τις γυναίκες, η ψυχική υγεία των γυναικών. Αναλυτικό ρεπορτάζ θα φιλοξενήσει ο «Ριζοσπάστης» σε επόμενα φύλλα του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χαιρετισμοί από συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς (2021-10-26 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-11-24 00:00:00.0)
Πολύμορφες παρεμβάσεις για την 8η Μάρτη (2012-03-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-07-05 00:00:00.0)
Σε συγκέντρωση και πορεία τη Δευτέρα, καλεί η ΟΓΕ (1999-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ