Τρίτη 26 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΓΕ
Χαιρετισμοί από συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και μαζικών οργανώσεων, που παραβρέθηκαν στην έναρξη του Συνεδρίου. «Μπροστά στις μάχες που έχουμε να δώσουμε, η οργάνωση όλο και περισσότερων γυναικών της εργατικής τάξης στα συνδικάτα είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε», είπε η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, και αναφέρθηκε στη συμβολή που μπορούν να έχουν οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ στην υπόθεση αυτή.

Η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), υπενθύμισε ότι οι μαχόμενοι υγειονομικοί συμπορεύτηκαν με την ΟΓΕ στους αγώνες για την προστασία της υγείας του λαού. Με παρακαταθήκη αυτόν τον κοινό βηματισμό, κάλεσε σε συνέχεια της κοινής δράσης ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ» της ακόμα μεγαλύτερης εμπορευματοποίησης της Υγείας.

«Συναντηθήκαμε πολλές φορές το προηγούμενο διάστημα στους δρόμους του οργανωμένου αγώνα», τόνισε η Αντιγόνη Μαυρομμάτη, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, και πρόσθεσε: «Στόχος είναι να ενώνεται η φωνή της ΟΓΕ σε κάθε δράση με τη φωνή του Συνδικάτου μας, για να εμπνεύσουμε τις γυναίκες του κλάδου και να μεταφέρουμε σε καθεμία το ελπιδοφόρο μήνυμα της συλλογικής δράσης».

Τη σκληρή καθημερινότητα που διαμορφώνουν για τις αυτοαπασχολούμενες η απελευθέρωση του ωραρίου, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η απουσία κάθε μέτρου στήριξης της μητρότητας περιέγραψε η Ανθή Πατσιώτη, στον χαιρετισμό της εκ μέρους της διοίκησης της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ).

Στη συμμετοχή των γυναικών της υπαίθρου, αγροτισσών και εργατριών γης, στους αγώνες εστίασε ο Ρίζος Μαρούδας, εκ μέρους της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. «Εχουν γίνει βήματα σπάζοντας προκαταλήψεις και φοβίες που ακόμη είναι πολύ έντονες στην ύπαιθρο, έχουμε αγρότισσες προέδρους και μέλη ΔΣ Αγροτικών Συλλόγων που δίνουν με αυταπάρνηση και επιτυχίες τη μάχη για τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτών», ανέφερε.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ γιατί εκτός των άλλων, μέσα από την κοινή πάλη και δράση με την ΟΓΕ καθεμία από εμάς μπολιάζεται με αξίες και ιδανικά, διαμορφώνει αγωνιστική και ανυπότακτη στάση ζωής, κόντρα στα σάπια πρότυπα και τις αξίες που καλλιεργεί το σημερινό εκμεταλλευτικό σύστημα», ανέφερε η Χρύσα Λεμπέση - Πάκου, εκ μέρους του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

«Μέσα σε δύο μήνες στη Βόρεια Εύβοια καήκαμε, πλημμυρίσαμε, χάσαμε τις ελιές μας, το δάσος μας», κατήγγειλε η ρητινοκαλλιεργήτρια Ιωάννα Χασιώτη, από το Κέντρο Αλληλεγγύης και Αγώνα των πυρόπληκτων στη Στροφυλιά. «Δεν το βάζουμε κάτω», τόνισε και αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι της περιοχής για να ζήσουν στον τόπο τους. «Μας δίνει δύναμη η αλληλεγγύη που δεχόμαστε από την πρώτη μέρα», σημείωσε.

Μηνύματα από γυναικείες οργανώσεις

Μηνύματα στο Συνέδριο της ΟΓΕ έστειλαν η πρόεδρος της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών (ΠΔΟΓ), Λορένια Πένα, και μια σειρά από οργανώσεις - μέλη της από όλο τον κόσμο, όπως οι παρακάτω: Γενική Ενωση Γυναικών Παλαιστίνης, Παγκύπρια Ομοσπονδία Γυναικείων Οργανώσεων (ΠΟΓΟ), Επιτροπές Αλληλεγγύης Γυναικών Τουρκίας, Ομοσπονδία Γυναικών Κούβας, Ιαπωνική Ομοσπονδία Γυναικείων Οργανώσεων, Δημοκρατική Κίνηση Γυναικών Ισπανίας, Ενωση Γυναικών Ρωσίας, οργάνωση MDM της Πορτογαλίας, Σοσιαλιστική Ενωση Γυναικών Κορέας, Οργάνωση Γυναικών Μεγάλης Βρετανίας, Κίνημα Γυναικών «Κλάρα Τσέτκιν» Βενεζουέλας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η σύσκεψη στην Αθήνα για την 8η Μάρτη (2022-02-23 00:00:00.0)
Μήνυμα αλληλεγγύης στις γυναίκες (2013-06-04 00:00:00.0)
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ δύναμη της λαϊκής αντεπίθεσης (2013-03-09 00:00:00.0)
Κάλεσμα οργάνωσης και πάλης (2013-03-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ