Τρίτη 26 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ
Στο πόδι εκατοντάδες σωματεία σε όλη τη χώρα σημαίνουν ξεσηκωμό

Με πανεργατικά συλλαλητήρια και προετοιμασία για κλιμάκωση με απεργιακή κινητοποίηση, εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα συντονίζουν τη δράση τους και εντείνουν τον αγώνα ενάντια στους αντεργατικούς νόμους, θέτοντας στο επίκεντρο τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων, αυξήσεων στους μισθούς, τη διεύρυνση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Μια δραστηριότητα που έχει αποφασιστεί σε μαζικές συσκέψεις συνδικαλιστικών οργανώσεων σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή άνω των 400 συνδικαλιστικών οργανώσεων, με πρώτη αυτή της Αττικής στο γήπεδο Σπόρτιγκ στις αρχές Οκτώβρη.

Ξεχωριστοί κρίκοι στην αλυσίδα της αγωνιστικής δράσης είναι οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων, τις Συλλογικές Συμβάσεις, τους όρους αμοιβής και εργασίας, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, διαμορφώνοντας τους όρους για μαζική κινητοποίηση. Ηδη στον ρυθμό των κινητοποιήσεων κινούνται οι οικοδόμοι, που προχωρούν σε κλαδική απεργία στις 4 Νοέμβρη, οι εργαζόμενοι σε Επισιτισμό - Τουρισμό, που επίσης απεργούν στις 9 Νοέμβρη, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Praktiker» που έχουν προκηρύξει νέα απεργία στις 6 Νοέμβρη, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ που προετοιμάζουν απεργιακό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 13 Νοέμβρη. Αντίστοιχα, κινητοποίηση στην Αθήνα ετοιμάζουν και οι Επιτροπές Αγώνα πληγέντων από φυσικές καταστροφές, από διάφορες περιοχές της χώρας, με μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 6 Νοέμβρη.

Τις προηγούμενες μέρες συσκέψεις σωματείων πραγματοποιήθηκαν στην Καρδίτσα, στον Βόλο, στη Ζάκυνθο, στην Ηλεία, αναλυτικό ρεπορτάζ από τις οποίες θα δημοσιευθεί σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη». Επίσης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στη Λευκάδα από το Εργατικό Κέντρο την περασμένη Παρασκευή, ενώ στα Γιάννενα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων πραγματοποίησε κινητοποίηση έξω από το «Market IN», απαιτώντας από την εργοδοσία να υλοποιήσει την απόφαση του δικαστηρίου για επαναπρόσληψη των 11 εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα για σύγχρονα δικαιώματα ενάντια στα αντεργατικά μέτρα (2021-11-02 00:00:00.0)
Μάχη για την επιτυχία τους και προετοιμασία πανελλαδικής απεργίας (2017-11-05 00:00:00.0)
Σήμερα η σύσκεψη του ΠΑΜΕ (2008-11-20 00:00:00.0)
Ανεβάζουν ρυθμούς οι ταξικές δυνάμεις (2005-11-26 00:00:00.0)
Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη της απεργίας (2005-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ