Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη της απεργίας

Η χτεσινή πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα να ανέβει ο πήχης της δουλιάς μετά και την επιτυχία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου

Να μη λείψει κανείς από την απεργία, να μη λείψει κανείς από τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ που θα γίνουν σε όλη τη χώρα, να ριχτούν όλες οι δυνάμεις στη μάχη για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ στις 14 του Δεκέμβρη. Αυτό ήταν το σύνθημα της χτεσινής πλατιάς σύσκεψης συνδικάτων και συνδικαλιστών, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, με πρωτοβουλία της Εκτελεστικής Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, με στόχο την καλύτερη οργάνωση της δουλιάς για την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 του Δεκέμβρη.

Απαντώντας δυναμικά στον κρατικό αυταρχισμό που αποτυπώθηκε και στο χτεσινό κρούσμα, με την εντεταλμένη παρακολούθηση της σύσκεψης από ασφαλίτες, αξιοποιώντας τη δύναμη αλλά και αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που έδωσε το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του Μετώπου στις 12 Νοέμβρη, οι ταξικές δυνάμεις έθεσαν χτες σαφείς στόχους: Τα θετικά βήματα να μη σημάνουν κανένα εφησυχασμό, να καταβληθούν νέες προσπάθειες, ώστε να αντιμετωπιστούν αδυναμίες, να δυναμώσει το ΠΑΜΕ, αφού αυτή την αναγκαιότητα μαρτυρά και η εμπειρία που έρχεται από κάθε χώρο. Στη σύσκεψη, αποφασίστηκε η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα να γίνει στην πλατεία Κοτζιά στις 10.30 π.μ.

Ούτε ώρα χαμένη

«Χωρίς καθυστέρηση πρέπει να μπουν περισσότερες δυνάμεις στη μάχη, χρειάζεται μεγαλύτερη προσφορά για να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους, να μπούμε σε πολλούς χώρους δουλιάς, να κινητοποιήσουμε νέες δυνάμεις», σημείωσε εισηγητικά ο Γ. Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι η απεργία στις 14 Δεκέμβρη αποτελεί «σημαντική παρέμβαση και αναμέτρηση». Και υπογράμμισε: «Επιδίωξή μας είναι: να ανέβει η ταξική συνείδηση της εργατικής τάξης, να γίνουν βήματα στην οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ και να έχει επιτυχία η απεργία».

«Δε χωράει αναμονή και επανάπαυση. Χρειάζεται να δυναμώσει το μέτωπο απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική». Και το στέλεχος του ΠΑΜΕ διευκρίνισε: «Να μην περιοριστεί η δουλιά μόνο στις διοικήσεις. Μέχρι την απεργία να υπάρξει δράση των συνδικάτων και να πάρουν πρωτοβουλίες που θα βοηθάνε στη συμμετοχή στην απεργία, όπως για παράδειγμα ο συντονισμός σωματείων, επιτροπών αγώνων και εργοστασίων (ΣΟΦΤΕΞ, ΣΕΞ ΦΟΡΜ, ΦΥΡΟΓΕΝΝΗΣ, ΚΑΖΗΣ κλπ.) που βρίσκονται κάτω από την επίθεση των βιομηχάνων, με απολύσεις, κλείσιμο, μη καταβολή δεδουλευμένων κλπ.». Ειδική δουλιά χρειάζεται στους μετανάστες και στις γυναίκες, απαραίτητη είναι η ανάπτυξη δράσης από τις Επιτροπές Νέων των συνδικάτων.

Να αποκαλύπτεται «η ρίζα του κακού»

Πλούσια εμπειρία και συμπεράσματα μεταφέρθηκαν από πολλούς χώρους δουλιάς, όπως τα ξενοδοχεία, το εμπόριο, το μέταλλο κλπ. «Οσο αναδεικνύουμε τη ρίζα του κακού, τόσο περισσότεροι εργαζόμενοι θα παίρνουν θέση», επισήμανε χαρακτηριστικά συνδικαλιστής από το χώρο του μετάλλου, αναφερόμενος στις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και τις ευθύνες του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Οι τοποθετήσεις επικεντρώθηκαν στην ανάγκη να αποκαλύπτονται διαρκώς τα βαθύτερα αίτια και οι ένοχοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, να κινητοποιηθούν νέες δυνάμεις, για την παραπέρα ανάπτυξη του ταξικού αγώνα. Από το νεοσύστατο σωματείο των γυμναστών, συνδικαλιστής υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι, στις 14 του Δεκέμβρη οι γυμναστές, που είναι και αυτοί θύματα σκληρής εκμετάλλευσης, να απεργήσουν. Ενώ όπως τονίστηκε από συνδικαλίστρια στο χώρο της Υγείας, στο ίδιο το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 12ης του Νοέμβρη φάνηκε όχι μόνο η ανάγκη, αλλά και οι δυνατότητες που υπάρχουν για την ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ, καθώς νέες δυνάμεις συμμετείχαν στην πορεία, τα συνδικάτα δυνάμωσαν ακόμα περισσότερο με εκατοντάδες εγγραφές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ