Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΟΕΚ ΣΤΟΝ ΛΑΤΣΗ
Καραμπινάτο σκάνδαλο σε βάρος των εργαζομένων

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καταγγέλλει την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΟΕΚ για το προκλητικό ξεπούλημα της περιουσίας του Οργανισμού

Την πλειοψηφία της διοίκησης του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), η οποία αποφάσισε τελικά να κάνει δώρο στον Ομιλο «Λάμδα Ντεβέλοπμεντ» (Lamda Development SA), συμφερόντων Λάτση, το οικόπεδο «φιλέτο» σαράντα τριών στρεμμάτων στη θέση Ψαλίδι Αμαρουσίου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Παρά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το σκάνδαλο, ο όμιλος Λάτση εγκαινιάζει αύριο Πέμπτη ανενόχλητος το μεγαθήριο πολυκατάστημα που σήκωσε στο χώρο όπου θα μπορούσαν να βρουν στέγη εκατοντάδες εργατοοικογένειες δικαιούχοι του ΟΕΚ.

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μια απόφαση καθ' υπαγόρευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Απασχόλησης που απεμπολεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και χαρίζει δισ. στον Λάτση. «Η διοίκηση - συνεχίζει - χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την έκθεση των ορκωτών εκτιμητών καλύπτει τις ευθύνες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, νομιμοποιεί την παρανομία, αφαιρεί το δικαίωμα από χιλιάδες εργαζομένους ν' αποκτήσουν κατοικία και παράλληλα επωμίζεται σοβαρές πολιτικές και ποινικές ευθύνες».

Τονίζει, δε, ότι «οι απαντήσεις της νομικής υπηρεσίας και της ηγεσίας της διοίκησης για τον τρόπο χειρισμού του όλου ζητήματος, για το εάν έγιναν προσπάθειες να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι παιδαριώδεις και προσχηματικές. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για καραμπινάτο σκάνδαλο εις βάρος των δικαιούχων του οργανισμού.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι όσο και αν η κυβέρνηση και ο κ. Καραμανλής εξορκίζουν τα σκάνδαλα "το σκόρδο από τη σκορδαλιά δεν μπορεί να λείπει". Τα σκάνδαλα και η σκανδαλολογία είναι συνώνυμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος και χωρίς αυτά δεν μπορεί να ζήσει».

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι «οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πέσουν ξανά θύματα αυτής της πολιτικής». Καλεί τους οικοδόμους, όλους τους εργαζόμενους στην πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. «Μόνο αυτός ο αγώνας μπορεί να είναι αποτελεσματικός, να είναι για το συμφέρον των εργαζομένων. Μόνο στα πλαίσια μιας άλλης εξουσίας, μιας λαϊκής εξουσίας και οικονομίας ο ΟΕΚ θα λειτουργεί πραγματικά για τα συμφέροντα των εργαζομένων, μόνο τότε η στέγη θα αποτελεί δικαίωμα και όχι εμπόρευμα για να θησαυρίζουν οι κατασκευαστικές εταιρίες και όσοι κινούνται γύρω απ' αυτούς» καταλήγει η Ομοσπονδία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα σκανδαλώδης απόφαση για πάγωμα παροχών (2010-07-13 00:00:00.0)
Παραμάγαζο του μεγάλου κεφαλαίου (2006-04-29 00:00:00.0)
Από μεσίτης ...μέτοχος (2005-12-01 00:00:00.0)
«Ατζέντηδες των συμφερόντων του κεφαλαίου» (2005-08-11 00:00:00.0)
ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΗΣ ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (2005-08-09 00:00:00.0)
Μεσίτης στις πλάτες των εργατών (2005-07-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ