Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΣΠΑ
«Αβάντα» στην κυβερνητική πολιτική

Στη ρότα της συναίνεσης και της υποταγής στην κυβερνητική πολιτική κινήθηκε και χτες η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΟΣΠΑ. Σε συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Ενότητα» - πρόσκειται στο ΣΥΝ - απέρριψαν την πρόταση της «Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» (ΕΣΚ), με συγκεκριμένο αγωνιστικό πρόγραμμα, για την αποτροπή κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης της ΟΑ. Και τι αποφάσισαν; Να διοργανώσουν σήμερα στις 11 π.μ. συγκέντρωση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, να εκδώσουν ενημερωτική ανακοίνωση και να δώσουν συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη βδομάδα!

Και όλα αυτά περιμένοντας από την κυβέρνηση να γνωστοποιήσει το αναλυτικό της σχέδιο για τη νέα εταιρία. Δηλαδή, για την πλειοψηφία της ΟΣΠΑ η τελεσίδικη απόφαση της κυβέρνησης (κατέθεσε και τροπολογία στη Βουλή) να βάλει «λουκέτο» στην ΟΑ και στη θέση της να ιδρύσει μια μικρή ιδιωτική αεροπορική εταιρία, δεν είναι λόγος σύγκρουσης!

Οι εκπρόσωποι της ΕΣΚ στο ΔΣ της ΟΣΠΑ επιχειρηματολόγησαν για τις δυσμενείς συνέπειες της πολιτικής ιδιωτικοποίησης και πρότειναν συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης με επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις - πορείες, σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους στις αερομεταφορές, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Στο πλαίσιο αυτό, συγκαλείται σήμερα το απόγευμα η Επιτροπή Αγώνα Αερομεταφορών, που συγκροτήθηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία εργαζομένων του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ