Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΑΛΑΦΟΓΙΑΝΝΗ - Ν. ΙΩΝΙΑ
Δεν παζαρεύουν το δίκιο τους

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας και τις κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους χρωστά η εργοδοσία

Στις θέσεις τους παραμένουν οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του Αλαφογιάννη στη Νέα Ιωνία, συνεχίζοντας ενωμένοι την επίσχεση εργασίας, μέχρι να τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που τους χρωστά η εργοδοσία, η οποία επικαλείται προκλητικά ...οικονομικές δυσκολίες.

Χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της «ΑΛΦΑ ΜΠΕΤΟΝ» στη λεωφόρο Κηφισίας, μαζί με συνδικαλιστές από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Τη Δευτέρα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους, η εργοδοσία, φανερά στριμωγμένη από τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη βδομάδα, δεσμεύτηκε να τους ξοφλήσει την ερχόμενη Παρασκευή και ζήτησε να μη γίνει η κινητοποίηση γιατί ...εκτίθεται η εταιρία (!). Ο εμπαιγμός, όμως, από τα στελέχη της εταιρίας είναι τέτοιος, ώστε σε χτεσινή συνάντηση που είχαν με αντιπροσωπεία των εργαζομένων ισχυρίστηκαν ότι ψάχνουν για λεφτά σε τράπεζες κι αλλού, και ότι τα δεδουλευμένα θα δοθούν αυτήν ή την επόμενη βδομάδα.

Αρνούμενοι να παζαρέψουν τις διεκδικήσεις τους, οι εργάτες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να καταβληθούν σε όλους τα τρία δεκαπενθήμερα που τους οφείλει η εργοδοσία. Απ' τη μεριά τους, οι συνδικαλιστές κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμβάλουν αποφασιστικά στην προετοιμασία της απεργίας στις 14 του Δεκέμβρη. Τονίζοντας ότι, στην εργοδοτική ασυδοσία που δυναμώνει ολοένα και περισσότερο, οι εργάτες πρέπει να απαντήσουν οργανώνοντας τους αγώνες τους, δυναμώνοντας το Συνδικάτο.

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από προχτές και 15 εργαζόμενοι (καλουπατζήδες), που δουλεύουν σε έργο της «ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ», στο Μπουρνάζι. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων που τους χρωστά ο εργολάβος Μιρσιλάκης για 3 έως 4 δεκαπενθήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ