Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Από μεσίτης ... μέτοχος

Αφού ξεπούλησε στον Λάτση το οικόπεδο - φιλέτο στο Μαρούσι, τώρα η Διοίκηση ετοιμάζεται να αγοράσει μετοχές της Εμπορικής Τράπεζας

Συνεχίζει και εντείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), με τα λεφτά των δικαιούχων και σε ευθεία αντίθεση με τα πραγματικά συμφέροντα χιλιάδων εργαζομένων που πληρώνουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού. Λίγες μόνο μέρες αφού οριστικοποιήθηκε το σκανδαλώδες ξεπούλημα οικοπέδου - φιλέτου στον Ομιλο «Λάμδα Ντεβέλοπμεντ» (συμφερόντων Λάτση), στη θέση Ψαλίδι Αμαρουσίου, με αποτέλεσμα να χαθεί ένας πολύτιμος για την ανέγερση Εργατικών Κατοικιών χώρος, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καταγγέλλει ότι, σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες, η Διοίκηση του ΟΕΚ θα αγοράσει μετοχές της Εμπορικής Τράπεζας, ύψους 2.518.125 ευρώ (!).

Στη σχετική της ανακοίνωση - καταγγελία, η Ομοσπονδία Οικοδόμων σημειώνει ότι «η παλιότερη απόφαση της Διοίκησης του ΟΕΚ και του υπουργού Εργασίας να εγκρίνουν την αγορά 59.292 μετοχών, συνολικού ποσού 90.212.778 δρχ. το 1976, καταδεικνύει και επιβεβαιώνει τη θέση του ταξικού κινήματος ότι ο Οργανισμός λειτουργούσε και λειτουργεί, όχι για να εξυπηρετήσει ανάγκες στέγασης των εργαζομένων, αλλά και για να εξυπηρετήσει άλλα συμφέροντα, ξένα προς την αποστολή του και τα συμφέροντα των δικαιούχων».

Και η Ομοσπονδία συνεχίζει: «Η σημερινή διοίκηση (σ.σ. του ΟΕΚ), συνεχίζοντας την ίδια πολιτική, προτίθεται να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ίδιας τράπεζας, αγοράζοντας μετοχές αξίας 2.518.125 ευρώ.

Παρά το ότι, έτσι κι αλλιώς, η ενέργεια αυτή δε συνάδει με την αποστολή, το συμφέρον του Οργανισμού και των δικαιούχων του, είναι άξιο προσοχής να δούμε ποια συμφέροντα εξυπηρετεί αγοράζοντας μετοχές σε μια περίοδο που η Εμπορική Τράπεζα βρίσκεται σε διαδικασία ξεπουλήματος. Είναι επίσης σκανδαλώδης η πρόθεση της Διοίκησης να αφαιρέσει τα χρήματα αγοράς των μετοχών από τον κωδικό που προορίζεται για την κατασκευή κατοικιών».

«Δηλώνουμε ότι θα μας βρουν αντίθετους και θα αντιπαλέψουμε ενέργειες, που δε συμβαδίζουν με την αποστολή του Οργανισμού, ενέργειες κατασπατάλησης των χρημάτων των εργαζομένων που προορίζονται για να αποκτήσουν στέγη και όχι για να εξυπηρετούν πολιτικά και κομματικά παιχνίδια της εκάστοτε κυβέρνησης. Καλούμε τη Διοίκηση του ΟΕΚ να μην προχωρήσει στην αγορά των μετοχών και τον υπουργό Απασχόλησης να απορρίψει τυχόν τέτοια απόφαση του Δ/Σ του ΟΕΚ. Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτές τις πολιτικές, να δυναμώσουν τα συνδικάτα τους, τον αγώνα τους για να ανατρέψουν τις πολιτικές που παίρνουν από τους πολλούς και δίνουν στους λίγους», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ