Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ
Ξεπερασμένος ο Οργανισμός του

Με ξεπερασμένο Οργανισμό λειτουργίας που χρονολογείται από το 1986 λειτουργεί το νοσοκομείο Σάμου, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα από την έλλειψη του προσωπικού και τη μειωμένη χρηματοδότηση. Μπροστά σε αυτά τα προβλήματα, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου προχώρησαν σε κινητοποιήσεις και τα αιτήματά τους έφερε στη Βουλή με αναφορά του ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης.

Απαντώντας ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας Α. Γιαννόπουλος, αναγνώρισε ότι ο Οργανισμός λειτουργίας του Νοσοκομείου είναι παλιός και ισχυρίστηκε πως ο νέος Οργανισμός έχει ήδη επεξεργαστεί και οδεύει για έγκριση προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Σύμφωνα με αυτόν, θα αναπτυχθεί μια νευρολογική κλινική, μια οφθαλμολογική, μια νεφρολογική και μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ εκκρεμούν στο ΑΣΕΠ 18 θέσεις προσωπικού. Οσον αφορά τη χρηματοδότηση, είπε ότι για το 2005 είχαν εγκριθεί 1.485.000 ευρώ για τις εφημερίες και ανέφερε ότι είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου η ανάπτυξη τμήματος ΕΚΑΒ στη Σάμο.

Ο Στ. Σκοπελίτης τόνισε ότι τα προβλήματα του νοσοκομείου Σάμου είναι έντονα όλα τα τελευταία χρόνια και είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν ελλείψεις ακόμα και για τις θέσεις που προβλέπει ο αναχρονιστικός και ξεπερασμένος οργανισμός λειτουργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ