Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ 14ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Αποφασιστικά στη μάχη της προετοιμασίας

Πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ χτες στη Θεσσαλονίκη

Από τη χτεσινή σύσκεψη του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Από τη χτεσινή σύσκεψη του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Οι ταξικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης πήραν χτες τη σκυτάλη των πλατιών συσκέψεων που διοργανώνουν οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, με στόχο την προετοιμασία της απεργίας στις 14 Δεκέμβρη και των απεργιακών συγκεντρώσεων του Πανεργατικού Μετώπου σε κάθε πόλη. Στην Αθήνα, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά).

Χτες βράδυ, στη Θεσσαλονίκη δόθηκε για μια ακόμη φορά το σύνθημα της παγκινητοποίησης. Οι ταξικές δυνάμεις μπαίνουν στα γεμάτα στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης που θα γίνει στις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Περιοδείες σε όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους, συσκέψεις με εργαζόμενους πρέπει να οργανωθούν και να προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς. Αντίστοιχα να γίνουν άμεσα συνεδριάσεις σωματείων ώστε σχεδιασμένα και με εμπλοκή όσο το δυνατόν περισσότερων συνδικαλιστών και εργαζομένων να καθοριστεί πρόγραμμα παρέμβασης για κάθε κλάδο και κάθε εργασιακό χώρο.

Στόχος στις 14 Δεκέμβρη να νεκρώσουν οι τόποι δουλιάς και οι εργαζόμενοι να δώσουν μαζικά το αγωνιστικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Τα παραπάνω ανέφερε στην εισήγησή του ο Βασίλης Ρέβας, στέλεχος του ΠΑΜΕ, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και μέλος της Διοίκησης του ΕΚΘ. Και πρόσθεσε πως το πλαίσιο του ΠΑΜΕ απαντά στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.

Κάτω από αυτό το πλαίσιο οι ταξικές δυνάμεις θα δώσουν τη μάχη της απεργίας, καλώντας τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή τους να τη μετατρέψουν σε σταθμό κλιμάκωσης της πάλης. Του αγώνα για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα και τα δικαιώματά τους, να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, της φτώχειας, να δώσουν τη μάχη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Να μπουν εμπόδιο στην αντιασφαλιστική επίθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ