Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»
Δυναμικό «ΟΧΙ» σε ιδιωτικοποιήσεις και εντατικοποίηση

«Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις, δώστε κρατικές επιχορηγήσεις», διαδήλωσαν χτες οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό»
«Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις, δώστε κρατικές επιχορηγήσεις», διαδήλωσαν χτες οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό»
Συγκέντρωση στα Επείγοντα του νοσοκομείου και κατάληψη στα γραφεία της Διοίκησης πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού», αντιδρώντας στη λειτουργία του νοσοκομείου ως επιχείρησης, στην εκχώρηση τομέων του στους ιδιώτες, αλλά και στις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και την εντατικοποίηση, που οδηγεί τους εργαζόμενους στην εξάντληση.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας υπογράμμισε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, αφού, παρά τις «διαβεβαιώσεις» του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του νοσοκομείου, κανένα πρόβλημα του νοσοκομείου δεν έχει μπει ούτε καν στην ευθεία της επίλυσης. Οι κενές οργανικές θέσεις προσωπικού εξακολουθούν να είναι 1.160, αλλά προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο. Ετσι, το προσωπικό δουλεύει στα όρια της εξάντλησης, σε εργαζόμενους οφείλονται έως και 222 ρεπό (!), ενώ η Διοίκηση επιλέγει και την περικοπή των λειτουργιών του νοσοκομείου, στέλνοντας τους ασθενείς στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα. Ταυτόχρονα, λειτουργίες του νοσοκομείου παραδίδονται στους ιδιώτες (καθαριότητα, φύλαξη κλπ.), ενώ η πρόσληψη 300 μονίμων υπαλλήλων θα κόστιζε στο νοσοκομείο 1.731.720 ευρώ λιγότερα απ' ό,τι η μίσθωση ιδιωτικών συνεργείων!

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ακόμα την παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο νοσοκομείο. Στο πλαίσιο αυτό, το σωματείο εργαζομένων μαζί με την Πενταμελή Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ πραγματοποιούν την ερχόμενη Πέμπτη ημερίδα για την ανθυγιεινότητα της δουλιάς των υγειονομικών.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι φωνάζοντας συνθήματα: «Μ' αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας», «Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις, δώστε κρατικές επιχορηγήσεις», «Αυξήσεις, προσλήψεις και όχι κοροϊδία, δώστε λεφτά για δωρεάν υγεία», πραγματοποίησαν κατάληψη στα γραφεία της Διοίκησης, η οποία απουσίαζε επιδεικτικά. Παρά την απουσία της Διοίκησης όμως, σεκιουριτάδες του νοσοκομείου περιφέρονταν στους διαδρόμους, αλλά απομακρύνθηκαν τελικά μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων. Μετά την κινητοποίηση, οι εργαζόμενοι δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τους αγώνες τους και ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 του Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ