Σάββατο 2 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Μεσίτης στις πλάτες των εργατών

Σε μεσιτικό γραφείο μετατρέπεται ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των κατασκευαστών και των τραπεζιτών, σε βάρος των δικαιούχων. Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, με αφορμή την απόφαση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Οργανισμού να προχωρήσει πανελλαδικά στην αγορά - «μαμούθ», 3.000 διαμερισμάτων, από τους κατασκευαστές!

Οπως σημειώνει, οι δικαιούχοι αυτού του προγράμματος, που θα πάρουν διαμέρισμα, θα το πληρώσουν με τιμές της αγοράς, δηλαδή πάνω από 1.600 - 1.800 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο! Αυτό την ίδια στιγμή που οι κατοικίες που κατασκευάζει ο ίδιος ο ΟΕΚ, σε καμία περίπτωση δε στοιχίζουν πάνω από 700 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

«Γίνεται φανερό - υπογραμμίζει η Ομοσπονδία - ότι ο ΟΕΚ συνειδητά και σκόπιμα υπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα και εξοφλεί γραμμάτια της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων δικαιούχων του».

Η Ομοσπονδία απαιτεί από τον υπουργό Απασχόλησης να μην επιτρέψει την επικύρωση αυτής της απόφασης. Καλεί τους εργαζόμενους δικαιούχους σε άμεση δράση για να παρεμποδιστεί η χρησιμοποίηση του ΟΕΚ ως εργαλείο ανακατανομής του πλούτου υπέρ των μεγαλοεργολάβων και μεγαλοκατασκευαστών.

Τέλος, βεβαιώνει ότι «η Ομοσπονδία μας και τα συνδικάτα - μέλη της θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια να αγωνιστούν για τη δημιουργία των πολιτικών και κοινωνικών προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν στον ΟΕΚ να ανταποκριθεί στην αποστολή του, για την εξασφάλιση φθηνής και ποιοτικής στέγης στους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ