Σάββατο 2 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟΑΣΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ «ΑΝΟΔΟΣ»
Ανάκληση απολύσεων με αγωνιστική παρέμβαση

Το πραγματικό πρόσωπο του εργοδότη δείχνουν όσοι κυνηγούν τα κοινοτικά κονδύλια στο όνομα της αποασυλοποίησης των ψυχικά ασθενών

Την τρομοκρατία και τις απολύσεις επιστρατεύουν οι διοικήσεις των αστικών μη κερδοσκοπικών εταιριών και των μη κυβερνητικών οργανώσεων επιχειρώντας να κάμψουν την αγωνιστική στάση των εργαζομένων του χώρου, που εκδηλώθηκε τις τελευταίες μέρες με τη συμμετοχή τους, όπως αποφάσισε το κλαδικό σωματείο, στην κινητοποίηση της Ενιαίας Επιτροπής για τα Δικαιώματα Εργαζομένων και ΑμΕΑ στις 22.6.2005 στο υπουργείο Υγείας. Την ίδια πρακτική μετέρχονται και για τη συγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα των εργαζομένων στους ξενώνες και τα οικοτροφεία των δομών της λεγόμενης αποασυλοποίησης.

Πιο συγκεκριμένα, χτες το πρωί η διοίκηση της Αστικής Εταιρίας η «Ανοδος» διά της εκπροσώπου της Αλεξίας Ξηρουχάκη ανακοίνωσε την απόλυση δυο εργαζόμενων, της κοινωνικής λειτουργού Ναυσικάς Παπαδημητράτου και της νοσηλεύτριας Βαρβάρας Συνοδινού, οι οποίες είναι δραστήρια μέλη της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Αγώνα των εργαζομένων στις δομές αποασυλοποίησης της συγκεκριμένης εταιρείας. Ενδεικτικό είναι ότι στις εργαζόμενες δε δόθηκε καμία εξήγηση για τους λόγους των απολύσεων.

Αμεση ήταν η αντίδραση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Στα γραφεία της διοίκησης της εταιρίας στο Μπραχάμι, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των απολύσεων έγινε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας και παρέμβαση να παρθούν πίσω οι απολύσεις. Στην παράσταση συμμετείχαν πολυμελής αντιπροσωπεία στελεχών της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, της Επιτροπής Συνδικάτων κατά των Απολύσεων, του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων. Οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων του χώρου, που παλεύουν για τα δικαιώματα εργαζομένων και ασθενών. Προκλητική ήταν η στάση της εκπροσώπου της διοίκησης Α. Ξηρουχάκη, η οποία επιδόθηκε σε αντικομμουνιστικό παραλήρημα και δήλωσε ότι η αιτιολόγηση των απολύσεων θα ετοιμαστεί και θα δοθεί στο μέλλον.

Υστερα από την αποφασιστική στάση των συνδικαλιστών και των απολυμένων η διοίκηση αναγκάστηκε σε υποχώρηση και ανακάλεσε τις απολύσεις, αποδεικνύοντας τη δύναμη της άμεσης αποφασιστικής στάσης ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Οι συνδικαλιστές κάλεσαν τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε απόπειρα αυθαιρεσίας στο μέλλον.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων (2010-11-26 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2009-03-05 00:00:00.0)
Γενικευμένη επίθεση στο όνομα της κρίσης (2009-02-21 00:00:00.0)
Θλιβερός απολογισμός στο φόντο της εμπορευματοποίησης (2008-10-11 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για τις απολύσεις στην «Ανάσα» (2008-01-30 00:00:00.0)
Με απολύσεις κατά της ίδρυσης σωματείου! (1998-06-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ