Σάββατο 2 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εγκληματική η πολιτική του κεφαλαίου

«Η εργατική τάξη συνεχίζει να πληρώνει, με το αίμα της και τη ζωή της, τα κέρδη των καπιταλιστών», καταγγέλλει με μια ανακοίνωση - καταπέλτη, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, για τα δύο εργοδοτικά εγκλήματα σε βάρος δύο εργαζομένων του κλάδου χτες και προχτές.

Η εργατική τάξη, υπογραμμίζει η Ομοσπονδία, «συνεχίζει να πληρώνει την ασυδοσία των κατασκευαστικών εταιριών, τη συνεχή αδράνεια και αδιαφορία του υπουργείου Απασχόλησης και της κυβέρνησης.

Συνεχίζει να είναι το θύμα μιας πολιτικής, που δίνει προνόμια και κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο και φτώχεια, εξαθλίωση, χαμηλά μεροκάματα, ατελείωτα ωράρια, ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, ανασφάλιστη εργασία, στους εργάτες.

Αυτή η πολιτική είναι υπεύθυνη για τους τραγικούς θανάτους εκατοντάδων συναδέλφων μας στους χώρους δουλιάς, αυτή η πολιτική είναι υπεύθυνη για το τραγικό θανατηφόρο ατύχημα, που συνέβη σήμερα (σ.σ. χτες), στις 8 το πρωί, στο Παγκράτι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο συνάδελφός μας, Ευάγγελος Τζίβης. Αυτή η πολιτική τού αφαίρεσε βίαια το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα να γυρίσει το μεσημέρι στους δικούς του».

Η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση, τον υπουργό Απασχόλησης, «να πάρουν δραστικά μέτρα, ώστε να περιοριστεί η ασυδοσία των εργοδοτών, να εφαρμοστούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς. Να επανδρώσουν τα ΚΕΠΕΚ με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή και εκπαιδευμένο προσωπικό, να επιβάλλονται αυστηρότερα πρόστιμα, να διακόπτονται οι εργασίες όπου τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας δεν είναι επαρκή, να εφαρμόζεται η νομοθεσία και η σύμβαση του κλάδου σε περίπτωση ανόδου της θερμοκρασίας».

Καλεί τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους «να καταδικάσουν αυτήν την πολιτική, που τους στερεί το δικαίωμα στη ζωή, να παλέψουν για ένα ισχυρό μέτωπο της εργατικής τάξης που θα συγκρούεται με τις επιλογές του κεφαλαίου και θα ανοίγει το δρόμο για βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές υπέρ των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ