Σάββατο 2 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Λουκέτο στον ΟΑΕΔ

Την αναστολή του τοπικού παραρτήματος του ΟΑΕΔ της Λευκίμμης στην Κέρκυρα αποφάσισε η διοίκηση του οργανισμού λόγω έλλειψης προσωπικού, αποτέλεσμα της σκόπιμης απαξίωσης του οργανισμού και της συνεχιζόμενης υποβάθμισης του κοινωνικού χαρακτήρα του από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και τη σημερινή της ΝΔ με απώτερο στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίησή του.

Συγκεκριμένα εδώ και ένα χρόνο περίπου το συγκεκριμένο παράρτημα του ΟΑΕΔ λειτουργούσε χωρίς προσωπικό και οι όποιες λειτουργίες του καλύπτονταν από αντιπροσώπους άλλων παραρτημάτων της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ έκρινε σκόπιμο να αναστείλει τη λειτουργία του αντί να προχωρήσει στην στελέχωσή του με ικανό αριθμό μόνιμου προσωπικού μεταβιβάζοντας υποτυπώδεις λειτουργίες όπως η συλλογή των δικαιολογητικών στο ΚΕΠ για να κρατήσει τα προσχήματα.

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση της διοίκησης του ΟΑΕΔ για το κλείσιμο του τοπικού παραρτήματος και σημειώνει ότι η παραπάνω απόφαση είναι αποτέλεσμα της προωθούμενης ιδιωτικοποίησης του ΟΑΕΔ που ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει η ΝΔ και υλοποιείται με τη δημιουργία τριών θυγατρικών ιδιωτικών εταιριών οι οποίες ουσιαστικά θα καρπωθούν το φιλέτο του ΟΑΕΔ.

«Οι εργαζόμενοι να παλέψουν να ανακληθεί η απαράδεκτη αυτή απόφαση και να αξιώσουν τη στελέχωση του οργανισμού με μόνιμο εργατικό δυναμικό ικανό να εξυπηρετεί τους πολίτες και όχι να γίνονται τα θύματα των ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Κέρκυρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ