Τρίτη 26 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Χωρίς ψηφιακό μαστογράφο χιλιάδες γυναίκες

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στη 2η ΥΠΕ

Χιλιάδες γυναίκες από τους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μεγαρέων, Μάνδρας - Ειδυλλίας και Φυλής αναγκάζονται να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για τον προληπτικό τους έλεγχο, λόγω της ανυπαρξίας μαστογράφου στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο ή σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια μονάδα Υγείας της Δυτικής Αττικής.

Ετσι, το πρωί της Δευτέρας το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου και ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη 2η ΥΠΕ, απαιτώντας τα αυτονόητα, δηλαδή να υπάρξει ψηφιακός μαστογράφος στις δημόσιες μονάδες Υγείας στη Δυτική Αττική.

Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος του Σωματείου Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου για προμήθεια ψηφιακού μαστογράφου, ψηφιακού υπερηχοτομογράφου και συστήματος αυτόματης σάρωσης του μαστού (που θα έδινε τη δυνατότητα για προληπτικό έλεγχο χωρίς έκθεση σε ακτινοβολία, ακόμα και σε πολύ νεαρές κοπέλες), αλλά και τη σχετική παρέμβαση στον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής (στις 3/2/2021), εξακολουθεί να μην υπάρχει ανταπόκριση από τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας. Χτες, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, η υποδιοικήτρια δεσμεύτηκε να συμπεριληφθεί σύγχρονος ψηφιακός μαστογράφος για το «Θριάσιο» στις προμήθειες μηχανημάτων για τις μονάδες Υγείας από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Να σημειωθεί ότι στα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας και Ασπροπύργου δεν υπάρχουν καν γυναικολόγος και παιδίατρος. Στο «Θριάσιο» λειτουργεί Ιατρείο Καρκίνου του Μαστού, στο πλαίσιο της Χειρουργικής κλινικής, από το 2002, όπου παρακολουθούνται χιλιάδες γυναίκες και έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες χειρουργικές επεμβάσεις.

«Κερδισμένοι είναι οι ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων, που εξασφαλίζουν σίγουρη "πελατεία" από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, που αφήνουν τα δημόσια νοσοκομεία χωρίς τον αναγκαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο», υπογραμμίζοντας ως αποκαλυπτικό παράδειγμα την ανυπαρξία μαγνητικού τομογράφου στο νοσοκομείο. «Ευθύνη έχουν και οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές, που ανέχονται την πολιτική υποβάθμισης των δημόσιων μονάδων για να ενισχύεται η κερδοφορία των ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην υγεία και την οικονομική επιβάρυνση εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής», σημειώνει το Σωματείο.

Αναδεικνύοντας τη σοβαρότητα του καρκίνου του μαστού, ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας τονίζει ότι «η πρόληψη δεν είναι προσωπική υπόθεση της γυναίκας, έτσι όπως η κυβέρνηση και διάφορες ΜΚΟ προσπαθούν να περάσουν. Είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση για τις περικοπές των δαπανών στον τομέα της Πρόληψης και της Υγείας. Θέλει να αποποιηθεί κάθε ευθύνη που φέρει, ενώ την ίδια στιγμή προτιμά να δίνει 4 δισ. στον στρατιωτικό εξοπλισμό για το ΝΑΤΟ και όχι για να τα επενδύσει στον τομέα της Υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ