Τρίτη 26 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θάνατος οδηγού από πτώση φορτηγού στη Βοιωτία

Ενας 53χρονος που εργαζόταν σε εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ στη Βοιωτία έχασε τη ζωή του την Παρασκευή 22 Οκτώβρη, μετά από πτώση φορτηγού που οδηγούσε σε γκρεμό 60 μέτρων. Το τραγικό δυστύχημα έγινε στην επαρχιακή οδό Κυριάκι - Λιβαδειάς, κοντά στο χωριό Ανάληψη. Σοβαρά τραυματίστηκε ο 56χρονος συνοδηγός, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς. Σύμφωνα με το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας, το δυστύχημα συνέβη κατά την επιστροφή του συνεργείου από επισκευή βλάβης.

Το Σωματείο εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του 53χρονου εργαζόμενου. Απαιτεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες τη διερεύνηση των αιτιών και «την πιθανή συσχέτιση με τη κατάσταση του φορτηγού, καθώς και αν τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από την εταιρεία του εργολάβου και τον ΔΕΔΔΗΕ (ο οποίος έχει και την ευθύνη, ως αναθέτουσα εταιρεία) για την τήρηση όλων των κανόνων για την ασφάλεια».

Σημειώνει πως τα εργατικά «ατυχήματα» στον κλάδο έχουν γίνει συχνό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια και υπενθυμίζει ότι περίπου έξι μήνες πριν «θρηνήσαμε τρεις συναδέλφους στην Ερέτρια Εύβοιας, οι οποίοι κατά τη διάρκεια εργασιών στο δίκτυο χτυπήθηκαν από το ρεύμα!».

«Αποδεικνύεται ότι η "απελευθέρωση" της ηλεκτρικής ενέργειας και οι "πράσινες" επενδύσεις έχουν τραγικά θύματα τους εργαζόμενους στον κλάδο», συνεχίζει το Σωματείο και απαιτεί «να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη των ατυχημάτων, για να γυρίζουμε σώοι πίσω στις οικογένειές μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ