Σάββατο 26 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανεβάζουν ρυθμούς οι ταξικές δυνάμεις

Οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ διοργανώνουν πλατιές συσκέψεις, ενώ ξεκίνησαν οι περιοδείες στους χώρους δουλιάς

Η αφίσα του ΠΑΜΕ για την απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα
Η αφίσα του ΠΑΜΕ για την απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα
Στους ρυθμούς της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη μπαίνουν οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα, με πρώτο βήμα τη διοργάνωση από τις τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ πλατιών συσκέψεων με συνδικαλιστές και εργαζόμενους κάθε περιοχής, για την οργάνωση της δουλιάς και το πλατύ άνοιγμα. Σωματεία και συνδικάτα προγραμματίζουν ήδη συνεδριάσεις και Γενικές Συνελεύσεις για να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ και στις ταξικές απεργιακές συγκεντρώσεις που θα διοργανώσει σε κάθε πόλη το Πανεργατικό Μέτωπο.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, το Σωματείο Γυμναστών Προπονητών Αττικής, το οποίο έχει ήδη πάρει απόφαση συμμετοχής του κλάδου στην 24ωρη απεργία, καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή, 4 Δεκέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα στα γραφεία του (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος). Η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας ορίστηκε για τις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά).

Σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Οι ταξικές δυνάμεις πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την απεργιακή κινητοποίηση στις 14 Δεκέμβρη και με την καθημερινή τους δράση να την κάνουν υπόθεση ολόκληρης της εργατικής τάξης. Αυτό σημειώνει η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και καλεί τον εργαζόμενο λαό να συμμετέχει μαζικά στην απεργία και τη συγκέντρωση που θα γίνει στις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Παράλληλα το ΠΑΜΕ οργανώνει σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών για την καλύτερη οργάνωση της δουλιάς για την επιτυχία της απεργίας. Η σύσκεψη θα γίνει την επόμενη Τετάρτη 30 Νοέμβρη στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ανάλογη σύσκεψη διοργανώνει και η Τοπική Γραμματεία Κοζάνης του ΠΑΜΕ, τη Δευτέρα 28 Νοέμβρη στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Στο πλαίσιο της απεργίας στις 14 Δεκέμβρη, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας αποφάσισε και θα πραγματοποιήσει απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο. Αντίστοιχα, το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο αποφάσισε η ταξική απεργιακή συγκέντρωση να γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Τις επόμενες μέρες και στους υπόλοιπους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, οι ταξικές δυνάμεις προγραμματίζουν συσκέψεις προετοιμασίας της δουλιάς τους, μέσα από τις οποίες αναμένεται να καθοριστούν και οι χώροι των απεργιακών συγκεντρώσεων.

Στον Πειραιά

Με εξορμήσεις, περιοδείες και συσκέψεις για την καλύτερη δυνατή οργάνωση και επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης και συγκέντρωσης που θα γίνει την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη, στην πλ. Λουδοβίκου (ηλεκτρικός σταθμός), στις 10.30 π.μ., συνεχίζουν το αμέσως επόμενο διάστημα οι ταξικές δυνάμεις στον Πειραιά.

Αυτό αποφάσισαν προχτές το βράδυ σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν μια σειρά από σωματεία που ανήκουν στο ΠΑΜΕ, μεταξύ των οποίων τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, τα σωματεία Αμμοβολιστών, Ηλεκτρολόγων, Ελαιουργοσαπουνοποιών, Λογιστών, Επισιτισμού, Ιματισμού, Εμποροϋπαλλήλων, Καθαριστριών Σχολείων.

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες στη Θεσσαλία

Στη μάχη των προετοιμασιών για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας στις 14 Δεκέμβρη και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ, που θα γίνουν στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της περιοχής, έχουν ριχτεί οι ταξικές δυνάμεις στην περιοχή. Οπως αποφάσισαν οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στις 10 π.μ., στη Λάρισα, στην κεντρική πλατεία, στις 10.30 στο Βόλο, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 10 π.μ. στην Καρδίτσα, στη Νέα Αγορά και στις 10 π.μ. στα Τρίκαλα, στην κεντρική πλατεία.

Στη Λάρισα, οι συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου, που πήρε απόφαση συμμετοχής στην απεργία, ήδη άρχισαν περιοδείες και εξορμήσεις σε εργοστάσια και άλλους χώρους δουλιάς, για να φτάσει το κάλεσμα συμμετοχής παντού. Χτες περιοδείες έγιναν στις επιχειρήσεις ελαστικών «ΒΑΚΙΡΤΖΗΣ», «ΕΛΒΙΟΦΙΛ», «ΠΟΛΚΟΜ» «ΜΠΙΕΜΕΣ», «ΒΕΛΛΗΣ», «ΚΟΥΤΣΟΥΓΙΑΝΝΗΣ» κ.α. Επίσης, το απόγευμα σε ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων σωματείων και συνδικαλιστών που συγκάλεσε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ συζητήθηκε η οργάνωση της απεργίας, η συγκρότηση απεργιακών επιτροπών και το πρόγραμμα δράσης μέχρι τις 14 Δεκέμβρη.

Σύσκεψη εκπροσώπων σωματείων και συνδικαλιστών συγκάλεσε το ΠΑΜΕ και στη Μαγνησία, όπου, μεταξύ των άλλων, αποφασίστηκε η διοργάνωση εκδήλωσης νέων εργαζομένων στις 4 Δεκέμβρη και εργαζομένων στις ΔΕΚΟ στις 7 Δεκέμβρη. Συσκέψεις θα γίνουν ακόμα τη Δευτέρα στα Τρίκαλα, στις 6.30 μ.μ. στο ΕΚ και την ερχόμενη Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στην Καρδίτσα.

Ανάλογες συσκέψεις από τις τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ διοργανώνονται στην Πάτρα, τη Δευτέρα 28 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ. στον Παμμικρασιατικό Σύλλογο (Φωκαίας 26), στη Λαμία, αύριο Κυριακή, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του ΕΚ Φθιώτιδας, ενώ στην Αμφισσα, την Τρίτη 29/11, η ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας συγκαλεί Γενικό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ