Σάββατο 26 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Στο στόχαστρο αγωνιστές εργαζόμενοι

Απανωτά τα κρούσματα απολύσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Από το χτεσινό αποκλεισμό του «Μαρινόπουλου»στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από το χτεσινό αποκλεισμό του «Μαρινόπουλου»στη Θεσσαλονίκη
Εντείνεται το μπαράζ των απολύσεων που έχουν εξαπολύσει οι εργοδότες με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων, μπροστά στην ολοένα και μεγαλύτερη ανταπόκριση και συσπείρωσή τους στο αγωνιστικό κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων. Η διοίκηση του σούπερ - μάρκετ «Σκλαβενίτης» στη Ν. Χαλκηδόνα, απέλυσε χτες τον εργαζόμενο Βασίλη Μπουγάτσο με το γελοίο επιχείρημα ότι πήγε στη δουλιά αξύριστος! Η πραγματικότητα είναι ότι ο εργαζόμενος είχε ενοχλήσει ιδιαίτερα την επιχείρηση για τη συνδικαλιστική του δράση με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη, στο πλαίσιο στάσης εργασίας που είχε κηρύξει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Σήμερα οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στο σούπερ - μάρκετ στις 10.30 το πρωί, απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης.

Συγκεκριμένα όπως κατήγγειλε ο εργαζόμενος, αμέσως μετά το συλλαλητήριο, τη Δευτέρα 14 Νοέμβρη, όταν έπιασε δουλιά, η επιχείρηση του άλλαξε εργασιακό πόστο και από τα ψυγεία όπου εργαζόταν, τον μετέφερε στις αποθήκες, μια «πολύ καλή» θέση για να τον απομονώσει από τους εργαζόμενους. Νωρίτερα ο προϊστάμενός του τον είχε απειλήσει να μην συμμετάσχει στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ. Χτες λοιπόν ο προϊστάμενος του έκανε παρατήρηση γιατί ήταν αξύριστος και στη συνέχεια τον οδήγησε έξω από την πόρτα του γραφείου του διευθυντή, ενώ ο ίδιος μπήκε μέσα, «συνεννοήθηκε» και βγαίνοντας του ανακοίνωσε την απόλυση.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η διοίκηση της εταιρίας «ΥΙΟΙ Α. ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΥ και ΣΙΑ ΑΕΕΕ» ανακοίνωσε στη Μαρία Μουτσιανά, αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας ότι προτίθεται να την απολύσει, στο πλαίσιο περικοπής του προσωπικού, λόγω της κακής κατάστασης της επιχείρησης. Χτες αντιπροσωπεία του σωματείου συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Φώτη Αλατά όπου και δήλωσε ότι δε θα επιτρέψει την απόλυση της εργαζόμενης. Ο Φ. Αλατάς μάλιστα έφτασε στο σημείο να εκβιάσει την αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών λέγοντάς τους ότι αν δεν απολυθεί η συνδικαλίστρια θα αναγκαστεί να απολύσει άλλους εργαζόμενους που δεν είναι συνδικαλιστές!

Συνέχεια των κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη

Με αποκλεισμό του καταστήματος του «Μαρινόπουλου» στη Σταυρούπολη και χτες από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, οι εμποροϋπάλληλοι της Θεσσαλονίκης συνέχισαν τις κινητοποιήσεις ενάντια στην απόλυση της συναδέλφου τους Ε. Μάλαμα. Για σήμερα έχουν προαναγγείλει νέο αποκλεισμό του καταστήματος από τις 4 το απόγευμα ως τη λήξη του ωραρίου. Αυτές οι κινητοποιήσεις σηματοδοτούν την απόφαση των εργαζομένων να σταθούν αγωνιστικά στον κύκλο απολύσεων που άνοιξε η «ΚΑΡΦΟΥΡ» χτυπώντας το δικαίωμα στην 8ωρη εργασία, στην πλήρη και σταθερή δουλιά. Και χτες, στη διάρκεια της κινητοποίησης, οι καταναλωτές εργαζόμενοι στάθηκαν στο πλευρό της απολυμένης και των συναδέλφων της εμποροϋπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ